vegetarisk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 20, 2021

Ukemeny med ekstra tips til 17. mai-maten. 

Oppskrifter

Mandag: blomkålgrillspyd

På 17. mai er det kjekt å grille synes jeg. Spesielt nå når vi helst skal holde oss unna de store folkemengdene er det fint å bruke egen uteplass for de som har tilgang på det. Dette er noen knallgode grillspyd som du gjerne kan servere med potetsalat, hvitløksbakte maiskolber eller creamed corn. Og glem ikke festkaken til dessert!

Lyst på noe annet? Hva med annen grillmat, eller tapas?  Her finner du alle grilloppskriftene mine og her er alle tapasoppskriftene.

vegansk blomkålgrillspyd

Tirsdag: potetsuppe

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

vegansk potetsuppe med kikerter

Onsdag: koreanske blomkålvinger

Blomkål paneres i en røre med både løkpulver og hvitløkpulver, og det hele stekes i ovn til blomkålen er mør. I mellomtiden koker du ris, kutter opp vårløk, og lager en nydelig saus med hvitløk, ingefær, soyasaus og sesamolje. Bakt blomkål vendes i saus, og serveres på ris. Enkelt og supergodt!

koreanske blomkålvinger

Torsdag: marokkansk stekt ris

Stekt ris med marokkansk vri! I denne oppskriften bruker vi masse av råvarene som er gode å ha i marokkansk mat. Krydder, dadler, urter, nøtter, kikerter, ingefær… Og du kan ha i nesten hva du vil av grønnsaker.

Marokkansk stekt ris

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Bakt søtpotet er kjempegodt – spesielt denne varianten med avokado, kikerter, granateple og koriander.

bakt søtpotet

Lørdag: tofu i peanøttsaus

Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter.

tofu i peanøttsaus

Søndag: Cannelloni med spinat og tomatsaus

Knallgod pastarett der vi bruker lasagneplater litt annerledes enn til vanlig.

vegansk cannelloni

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *