vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 19, 2021

Da var det søndag, og på tide med ny ukemeny. Uka som kommer har langhelg med Kristi himmelfartsdag og inneklemt fredag på den ene siden, og 17. mai på den andre siden. Det betyr røde dager, ekstra viktig å planlegge og å handle, og flotte anledninger til å lage ekstra god mat.

Ukens meny er variert som vanlig, med ulike proteinkilder, ulike type retter og inspirasjon fra ulike land. Vil du planlegge nasjonaldagens måltider med det samme, anbefaler jeg å sjekke ut mine oppskrifter på vegansk grillmat og vegansk tapas, og kanskje se litt på festkakene mens du er i gang?

Oppskrifter

Mandag: gresskarsuppe med ingefær

Smaksrik variant med gresskar, ingefær, løk, hvitløk og chili. Tilsett tørka røde linser for ekstra protein.

Tirsdag: bokhvetenudler og tempeh i peanøttsaus

Nydelig billig middag med masse grønnsaker, sprøstekt tempeh og proteinrike bokhvetenudler i en knallgod peanøttsaus.

tempeh og bokhvetenudler

Onsdag: indisk daal

Knallbillig og næringsrik middag med kjempegod smak.

indisk linsegryte

Torsdag: thaicurry med kokebanan

Nydelig linsegryte med rød curry og kokosmelk, servert med sprøstekte kokebananer og crunchy sukkererter.

thaigryte med linser og kokebanan

Fredag: søtpotetlasagne

Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

Lørdag: falafel med hummus og potetbåter

Dette er en kombinasjon av to av mine aller mest populære oppskrifter, falafel og hummus, i den formen jeg spiser dem aller oftest selv: med stekte potetbåter og pitabrød.

falafel med hummus og ptoetbåter

Søndag: blomfish & chips

Et vegansk alternativ til fish&chips, med herlig panert blomkål.

vegansk fish n chips med blomkål

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram:

Facebook
Instagram

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *