

Blomkålgrillspyd
Mange har blitt begeistret over hvor utrolig digg panerte og ovnsbakte blomkålbuketter er. “Blomkålvinger” er en overraskende vegansk erstatning for kyllingvinger, helt uten erstatningsprodukter, soyasaus, liquid smoke og matsminke.

Her skal dere få en av mine bedre idéer, ord for ord, bare uten stavangerdialekten:
«Så hva om vi tar det et skritt videre, og ovnsbaker blomkål, for deretter å marinere i barbecuesaus og steke på grillen?»

Oh yes det virker! Blomkålgrillspyd ser omtrent ut som grillet kylling – men det smaker ooooh så mye bedre. Og det beste av alt? Det er laget av planter.
Serveringsforslag blomkålgrillspyd
Disse grillspydene smaker veldig godt av BBQ-saus, og derfor synes jeg det er best å servere dem med litt mildt tilbehør. Kremet potetsalat er en favoritt hos meg, men stekte potetbåter går også glimrende. Og hva med hvitløksbakte maiskolber eller creamed corn ved siden av?

Blomkålgrillspyd
Ingredients
- 2 blomkål
- 2,5 dl hvetemel
- 2,5 dl usøtet soyamelk
- salt
- pepper
- 8 grillspyd
- 2 dl BBQ-saus
- eventuelt litt bladpersille
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
- Del blomkålene i buketter, prøv å få dem så like som mulig i størrelse. Litt mindre buketter er enklere å grille enn større, og jeg anbefaler veldig å prøve å holde størrelsen nede her.
- Rør sammen hvetemel, soyamelk, salt og pepper i en bolle. Dypp blomkålbukettene i blandingen, fordel dem deretter utover på stekebrettet. Sett i ovnen og bak i 15 minutter.
- Bløtlegg grillspydene i vann. Når blomkålene er ferdig i ovnen, og har fått kjølt seg ned litt, trer du dem på grillspydene. Pensle med barbequesaus og legg på grillen.
- Grill i 4-5 minutter på hver side.
- Før servering topper du grillspydene med resten av sausen. Finhakk eventuelt bladpersille og ha på toppen.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Tror du man kan bruke havre melk i stedet for soya? 🙂
Jepp, det skal gå helt fint 🙂