spagetti med tomater og hvitløk

Spagetti med tomater og hvitløk

Så enkelt, så enkelt.. og så SYKT godt!

spagetti med tomater og hvitløk

Her er en ny oppskrift i min serie om lettvinte hjemmekontorlunsjer. Retten krever minimalt med tilberedning, stekeovnen og komfyren gjør mesteparten av jobben. Det viktigste her er tomater, og de skal aller helst bakes ganske lenge i ovnen.

Her er det lett å tilpasse sin egen timeplan. Lav temperatur trenger lang tid, høy temperatur går fort – men da rekker ikke tomatene å bli på sitt aller, aller beste. Her kjører jeg en slags mellomting med 120 grader og ca. 30 minutter. Du kan fint gå ned til 100 grader om du har tid og anledning til det.

spagetti med tomater og hvitløk

Sammen med tomatene har vi litt oregano, hvitløk, rapsolje, chili og salt. Med pasta synes jeg at enkle, gode smaker blir det beste, kanskje spesielt til lunsj blir dette mer enn nok. Lager du denne retten til middag kan du gjerne ha i litt mer grønnsaker, eller en eller annen type kjøtterstatning. Eventuelt kan du servere et skikkelig godt brød ved siden av.

spagetti med tomater og hvitløk

Spagetti med tomater og hvitløk

Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner
Calories 429 kcal

Ingredients
  

 • 1 hvitløksfedd
 • 4 stilker oregano
 • 200 g småtomater eller større tomater kuttet i biter
 • 1 ts chilisalt eller 1 ts salt + 0,5 ts chiliflak
 • 2 ss rapsolje gjerne en kaldpresset
 • 200 g spagetti eller annen pasta
 • 2 ss pinjekjerner

Instructions
 

 • Forvarm stekeovnen til 120 grader og finn fram en mellomstor ildfast form. (se forslag til andre steketemperaturer i kommentarene under)
 • Finhakk hvitløk, grovhakk oregano. Ha i den ildfaste formen sammen med tomatene. Krydre med chilisalt og hell på rapsolje. Sett i ovnen og stek i ca. 30 minutter - til tomatene begynner å få brune flekker og du ser at saften renner litt ut.
 • Kok pasta etter anvisning på pakken, prøv å time det slik at den er ferdig samtidig som tomatene. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne på medium til høy temperatur.
 • Sil vannet av pastaen, og ha i alt fra den ildfaste formen. Vend det godt sammen, servér med en gang. Topp med pinjekjerner og eventuelt litt ekstra oregano.

Notes

Steker du tomatene på 120 grader, må de stå i ovnen en god stund før de er ferdige, men til gjengjeld blir de ekstra gode. Men altså - det går helt fint å sette ovnen på 180 grader, da trenger de ikke lenger tid enn det tar å koke pastaen. 
Keyword pasta
spagetti med tomater og hvitløk

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating