

Vegansk ukemeny: uke 17, 2021
Søndag og knallvær i Stavanger, og snart er det mai! Håper det duger som forklaring på hvorfor ukemenyen nesten er i seneste laget denne gang. Men – mat skal det bli – og denne gangen har jeg kombinert syv av mine relativt nye oppskrifter til en variert meny.
Oppskrifter
Mandag: gulrotsuppe med linser
Herlig suppe med linser som byr på protein, og hvitløk, ingefær, chili, løk, spisskummen og sennepsfrø som byr på veldig god smak. Husk å beregne nok suppe til røren til pannekakemiddagen neste dag!

Tirsdag: gulrotsuppepannekaker
Bruk rester fra gårsdagens middag og lag knallgode restepannekaker!

Onsdag: asiatisk grønnsakswok
En knallgod rett som du lager på under halvtimen. Mens tofuen sprøbakes i stekeovnen, koker du ris og steker grønnsaker i stekepannen. Sausen rører du sammen på ett lite minutt, og før servering har du både den og tofuen i pannen med grønnsakene. Og sim sa la bim – middagen er klar.

Torsdag: squashcurry
Varmende og smakfull squashcurry med kokosmelk og quinoa.

Fredag: potettaco
Billig og knallgod fredagsmiddag med krydra potetbiter, mild cashewdressing, salat og tortillas.

Lørdag: rødbeteburger
Knallgod og saftig burger med rødbete og valnøtter. Servér med det du liker best av burgertilbehør.

Søndag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry
Dette er en aldeles nydelig gryte med masse god smak. Har du ikke gresskar kan du bruke søtpotet, og har du ikke spinat kan du bruke grønnkål.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: