vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 17, 2021

Søndag og knallvær i Stavanger, og snart er det mai! Håper det duger som forklaring på hvorfor ukemenyen nesten er i seneste laget denne gang. Men – mat skal det bli – og denne gangen har jeg kombinert syv av mine relativt nye oppskrifter til en variert meny.

Oppskrifter

Mandag: gulrotsuppe med linser

Herlig suppe med linser som byr på protein, og hvitløk, ingefær, chili, løk, spisskummen og sennepsfrø som byr på veldig god smak. Husk å beregne nok suppe til røren til pannekakemiddagen neste dag!

vegansk gulrotsuppe med linser og ingefær

Tirsdag: gulrotsuppepannekaker

Bruk rester fra gårsdagens middag og lag knallgode restepannekaker!

restepannekaker

Onsdag: asiatisk grønnsakswok

En knallgod rett som du lager på under halvtimen. Mens tofuen sprøbakes i stekeovnen, koker du ris og steker grønnsaker i stekepannen. Sausen rører du sammen på ett lite minutt, og før servering har du både den og tofuen i pannen med grønnsakene. Og sim sa la bim – middagen er klar.

Grønnsakswok

Torsdag: squashcurry

Varmende og smakfull squashcurry med kokosmelk og quinoa.

vegansk squashcurry

Fredag: potettaco

Billig og knallgod fredagsmiddag med krydra potetbiter, mild cashewdressing, salat og tortillas.

potettaco

Lørdag: rødbeteburger

Knallgod og saftig burger med rødbete og valnøtter. Servér med det du liker best av burgertilbehør.

rødbeteburger til ukemeny

Søndag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Dette er en aldeles nydelig gryte med masse god smak. Har du ikke gresskar kan du bruke søtpotet, og har du ikke spinat kan du bruke grønnkål.

vegansk gresskargryte

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *