

Squashfries
Squashfries er en herlig smårett, og passer helt glimrende som tilbehør til burgere. Jeg elsker alle typer fries, og selv om de helt vanlige med potet (og søtpotet!) er knallgode, synes jeg det er gøy å eksperimentere med litt ulike grønnsaker. Kanskje er det fordi absolutt alt høres ut som gatekjøkkenmat når du legger “fries” bak? Og som en oppfølger: her har dere altså et supert triks for å lure i barna eller matbloggervenninna mer grønnsaker!

Apropos ordet “fries” – som ikke er et norsk ord, I know. Disse her friteres strengt tatt ikke, men paneres og bakes i ovn. Det vil si at de på den negative siden representerer dårlig språk, men på den positive siden representerer litt sunnere mat. Og det er jo hyggelig.

Med det skal jeg gi meg med denne merkelige innledningen, og gå rett til oppskriften:

Squashfries
Ingredients
- 1 squash
- 2,5 dl hvetemel
- 2,5 dl vann
- 3 dl brødsmuler eller griljermel eller pankosmuler
- 3 ss næringsgjær
- 1 ts chilisalt eller 1 ts salt og litt chilipulver etter smak
- eventuelt en dipp til servering
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 220 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. For ekstra sprø fries kan du gni dette inn med litt olje.
- Skjær squashen i staver, prøv å få dem så like som mulig i størrelse slik at de vil stekes jevnt.
- Visp sammen mel og vann i en bolle, rør sammen brødsmuler, næringsgjær og chilisalt på en tallerken. Har du ikke næringsgjær kan du variere med andre smaker, f.eks. løkpulver, hvitløkspulver og gode urter.
- Dypp squashstavene først i den våte røren, deretter i brødsmuleblandingen. Fordel dem utover stekebrettet.
- Stek i ovnen i ca. 20 minutter, vend på stavene halvveis i steketiden.
- Serveres varme.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SQUASH.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: