vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 15, 2021

God søndag!

Nå går tiden mot sommer, mot vaksinering og mot slutt på den h****** koronaen håper jeg. Og mens vi venter: her er syv middagsretter jeg håper du vil ta sjansen på i uka som kommer!

Ukemenyen er som vanlig variert med tanke på type retter, hvor de kommer fra og ikke minst råvaresammensetning. For eksempel skal vi få i oss protein fra blant annet bokhvete, erter, linser og bønner. Disse er fire fine eksempler på at det finnes protein i plantebasert mat. Tidenes merkeligste myte det der altså, at det ikke finnes protein i veganmat.

Uansett – her er det du klikket deg inn for å lese:

Oppskrifter

Mandag: bokhvetenudler i kinesisk saus

Rask og god middag med nudler, brokkoli, kål og gulrot.

bokhvetenudler i kinesisk saus

Tirsdag: One pot-pastagrateng med sopp og spinat

Denne herlige retten trenger du kun å bruke fem minutter på å gjøre klar, resten tar stekeovnen seg av! “One pot-pastagrateng”, eller “alt i ett-pastagrateng”, er en helt genial oppskrift å ha på repertoaret for travle dager. Denne varianten består av sopp, spinat, erter, løk og hvitløk i en kremet saus.

one pot-pastagrateng med sopp og spinat

Onsdag: grønnsaker i gul curry

Ovnsbakte grønnsaker og hjemmelaget currypaste er hemmeligheten i denne retten.

Torsdag: resteris med karri

Istedenfor å lage stekt ris av risrestene, lar vi dem her koke med kokosmelk. Overraskende godt, spør du meg, og varianten passer godt med mange ulike typer grønnsaker.

vegansk restemat med ris og grønnsaker

Fredag: chili sin carne med bønner og bokhvete

Herlig chiligryte servert med koriander, lime, chiliflak og vegansk rømme. Men varier gjerne tilbehøret etter hva du liker best! Hva med mais, hvetetortillas og ris til? Eller kanskje tortillachips og en hjemmelaget pico de gallo på toppen?

chili sin carne med bokhvete og bønner

Lørdag: gresskarburger*

*Dette er en skikkelig restebasert burger, som du kan tilpasse veldig etter hva du har liggende. Du trenger nødvendigvis ikke altså gresskar.

gresskarburger vegansk oppskrift

Søndag: rice and beans

Dette er så godt! Rice and beans (som hadde vært skikkelig lett å oversette til norsk) er en klassiker som serveres mye i Costa Rica (og landene rundt). Det er en enkel og rimelig rett som består av ris og bønner, som får koke sammen med litt løk, hvitløk og ikke minst kokosmelk. Resultatet blir en slags kremet risotto som smaker ååå så digg.

vegansk costaricansk oppskrift rice beans vegetarbloggen

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *