Vegansk ukemeny: uke 14, 2021

Er det bare meg, eller begynner vårfølelsen skikkelig å komme på plass? Kveldene er lange og lyse, det har begynt å spire i hagen, spisebordet og vinduskarmene er invadert av såbrett og småplanter som skal ut i pallekarmene snart, og katten har flyttet opp fra det varme badegulvet til sofaen i stuen.

Ukens meny er godt inspirert av kjøkkenhagen min, og inneholder en del av grønnsakene jeg håper jeg får til i år. Gulrot, squash pastinakk, potet, rødbete… jeg er evig optimist og håper veldig at hjemmedyrka eksemplarer står på middagsbordet i løpet av høsten. Men inntil det får vi kose oss med butikk-variantene. Håper dere finner masse som frister i ukens meny!

Oppskrifter

Mandag: risotto med to typer sopp

En nydelig avslutning på påsken for i år!

vegansk vegetarisk risotto oppskrift vegetarbloggen plantebasert

Tirsdag: linsesuppe

Denne suppen er enkel å lage, ingrediensene er rimelige, den er full av gode næringsstoffer, og til tross for alle disse positive egenskapene så smaker den skikkelig godt også! I tillegg til linser, inneholder suppen gulrøtter og masse gode indiske smaker.

indisk linsesuppe

Onsdag: sataybowl

Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus.

vegansk vegetarisk sataybowl vegetarbloggen oppskrift

Torsdag: curry med kokebanan

Kokebanan, eller plaintain(s/er), er den litt store bananen som ofte ligger utenfor kjølerommet i asiatiske matvarebutikker. Den er ikke så ulik vanlig banan i utseende, men er fastere og mindre søt, og passer veldig bra i middagsretter. Her bruker vi den i en skikkelig enkel curry, med kikerter, tomater, peanøttsmør og krydder.

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Knallgod søtpotet fylt med avokado, kikerter, granateple og koriander.

bakt søtpotet

Lørdag: Meze

På lørdagen har vi ofte god tid til matlaging, så denne uka foreslår jeg å lage masse gode småretter og fylle opp spisebordet med dem. Her er noen forslag:

vegansk hjemmelaget falafeloppskrift med linser vegetarbloggen

Søndag: bakt rødbete med cashewkrem

Rødbete pakkes inn i folie og bakes hel – slik at all fuktigheten bevares. Resultatet er en skikkelig saftig rødbete med all sin sødme, og servert med en salt cashewkrem blir det helt fabelaktig.

bakt rødbete

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *