

Vegansk ukemeny: uke 14, 2021
Er det bare meg, eller begynner vårfølelsen skikkelig å komme på plass? Kveldene er lange og lyse, det har begynt å spire i hagen, spisebordet og vinduskarmene er invadert av såbrett og småplanter som skal ut i pallekarmene snart, og katten har flyttet opp fra det varme badegulvet til sofaen i stuen.
Ukens meny er godt inspirert av kjøkkenhagen min, og inneholder en del av grønnsakene jeg håper jeg får til i år. Gulrot, squash pastinakk, potet, rødbete… jeg er evig optimist og håper veldig at hjemmedyrka eksemplarer står på middagsbordet i løpet av høsten. Men inntil det får vi kose oss med butikk-variantene. Håper dere finner masse som frister i ukens meny!
Oppskrifter
Mandag: risotto med to typer sopp
En nydelig avslutning på påsken for i år!

Tirsdag: linsesuppe
Denne suppen er enkel å lage, ingrediensene er rimelige, den er full av gode næringsstoffer, og til tross for alle disse positive egenskapene så smaker den skikkelig godt også! I tillegg til linser, inneholder suppen gulrøtter og masse gode indiske smaker.

Onsdag: sataybowl
Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus.

Torsdag: curry med kokebanan
Kokebanan, eller plaintain(s/er), er den litt store bananen som ofte ligger utenfor kjølerommet i asiatiske matvarebutikker. Den er ikke så ulik vanlig banan i utseende, men er fastere og mindre søt, og passer veldig bra i middagsretter. Her bruker vi den i en skikkelig enkel curry, med kikerter, tomater, peanøttsmør og krydder.

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter
Knallgod søtpotet fylt med avokado, kikerter, granateple og koriander.

Lørdag: Meze
På lørdagen har vi ofte god tid til matlaging, så denne uka foreslår jeg å lage masse gode småretter og fylle opp spisebordet med dem. Her er noen forslag:
- falafel av røde linser
- hummus av hvite bønner
- hvitløksmarinert sopp
- couscous med ovnsbakt pastinakk
- greske poteter

Søndag: bakt rødbete med cashewkrem
Rødbete pakkes inn i folie og bakes hel – slik at all fuktigheten bevares. Resultatet er en skikkelig saftig rødbete med all sin sødme, og servert med en salt cashewkrem blir det helt fabelaktig.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: