vegansk påskemeny 2021

Påskemenyen 2021

Nok en annerledespåske, men denne gangen er jeg forberedt og har planlagt masse kjekke kohort-aktiviteter. Blant annet mye matlaging. Egentlig for det meste matlaging. Gleder meg til det! Her er menyen jeg har tenkt å spise disse dagene, håper dere også finner noe som frister.

Vegansk påskemat

Under finner dere middagsforslag til hele påskeuken. Men høytid er høytid – vi må ha noen desserter og godsaker innimellom også. Her er noen av mine favoritter på påskemat:

… og så middagsrettene:

Mandag: gulrotsuppe med krydra kikerter

Herlig, mettende og fyldig suppe med knasende kikerter på toppen.

Tirsdag: pastagrateng med tomat og spinat

Dette er en skikkelig lettvint pastagrateng med masse god tomatsmak. Først koker vi en “one pot pasta” – altså koker pastaen sammen med ingrediensene til sausen. Deretter har vi den i en ildfast form, strør over litt ekstra godsaker, og baker den i ovnen. Enkelt og greit!

vegansk pastagrateng med tomat og spinat

Onsdag: squashquiche

Dette er en kjempegod quiche, og du kan bruke eventuelle rester til kveldsmat eller frokost og lunch dagen etter. Servér gjerne med litt godt brød og en salat.

Torsdag: pastinakksuppe med hasselnøtter

En skikkelig luksussuppe med masse god smak passer godt i påsken.

vegansk kremet pastinakksuppe

Fredag: potettaco

Fordi selv om det er påske må vi ha taco.

potettaco

Lørdag: nøttestek fra Bellies/Resept

Nøttestek er favoritten  min både til jul og til påske, men jeg varierer tilbehøret litt. Påskeaften er det for eksempel veldig godt med en potetpai til, fløtegratinerte poteter eller en potetstappe med masse hvitløk. 

nøttestek

Søndag: valnøttbourguignon med potetstappe

I denne veganske varianten bytter vi ut kjøttet med valnøtter, ellers holder vi oss ganske godt til originalen. Her finner du sopp, timian, gulrot, hvitløk og perleløk – og ikke minst rødvin – som gir en fantastisk smak på det hele.

vegansk valnøttbourguignon med potetstappe

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *