vegansk påskesnop

Vegansk påskesnop, 2021-utgaven

Jeg må innrømme at alt jeg tar med meg inn i påsken 2021, er at jeg skal spise mye snop. Vanligvis drømmer jeg meg kanskje bort på storbyferie eller hyttetur (som korona stopper), eller til masse fine turer på fjellet (om vestlandsværet saboterer), eventuelt til lange kafeturer med venninner (korona igjen), og halvsene kvelder på byen med K (korona, korona, korona).

Men påskesnopet! Det skal verken korona eller veslandsværet ta fra meg. Jeg gikk nesten på en smell og glemte å bestille fra de veganske nettbutikkene, men hva gjør vel det når vegansk er så vanlig nå at vanlige butikker har massevis av godt til oss?

Påskeeggene er fylt med smågodt fra Reama 1000.

Sammen med mine fabelaktige Instagram- og Facebook-følgere har jeg laget denne listen:

Vegansk påskesnop som du får kjøpt i helt vanlige butikker

I år har jeg ikke vært i så mange butikker for å undersøke utvalget, fordi det ikke er lurt med unødvendige butikkturer (og etter å ha handlet smågodt for 140 kr. på den første butikken jeg var i konkluderte jeg med at jeg ikke trengte å gå alle stedene).

PS. Jeg er ambassadør for Go Vegan, og får betalt for å promotere deres produkter på Instgram. Vi nevner sjokoladen deres her, men jeg merker ikke innlegget for reklame likevel siden det er en guide der alt får bli med. 

PS2. Har vi glemt noe? Tips gjerne i kommentarfeltet, så utvider jeg listen fortløpende. 

Rema 1000

Rema 1000 sine kinoreklamer handler for tiden om noen av de 1000 ulike grunnene til å handle på Rema 1000. Jeg vil gjerne legge til: Grunn 1001: Utrolig god merking og stort utvalg av vegansk smågodt.

Dette har de på Rema:

 • smågodt: Solbær Diamant, Sure Blekkspruter, Tropisk skalle, noen fargerike rør jeg ikke fikk med meg navnet på, Lakris Bubs, Jumbo Djungelvrål, Hot Lips, Banana Bubs, Sur Minidiamant, Vannmelon Bubs, Sur Ananas, Bringebær Lakrisskaller, Sur Diamant, Sure Melonskaller, Søte Jordbær og Lakrishjul.
 • Oro sjokoladetrøfler
 • Lovehearts
 • Saltsild
 • Go Vegan Lys Sjokolade
 • Minde Mørk (sjokoladeserie med to plater og en pose med ulike biter)

Coop

Merk at Coop Mega som har litt bedre utvalg enn Prix og Xtra, men jeg tror likevel de fleste av disse finnes i alle tre butikkene:

 • Coops egen kokesjokolade – de to mørkeste typene. Passer å spises som den er, kan også brukes i bakst, desserter og kakao
 • Änglamarksitt gelatinfrie gelegodteri
 • Panda lakris
 • Skittles
 • Änglamark mørk sjokolade “mint” og “coffee” + den med blåbær og muligens flere varianter
 • SoFree-sjokolade
 • Minde Mørk (sjokoladeserie med to plater og en pose med ulike biter)

Meny og Kiwi

Her har de det meste av “vanlig” godteri som ikke lages av kjedenes egne merkevarer, og sannsynligvis har de mye mer enn det jeg lister opp her også – spesielt innen sjokolade. Meny har bedre utvalg enn Kiwi.

 • Panda lakris
 • Skittles
 • Lovehearts
 • Saltsild
 • Go Vegan Lys Sjokolade (Meny)
 • MooFree-sjokolader (enkelte butikker)
 • Minde Mørk (sjokoladeserie med to plater og en pose med ulike biter)
 • VGAN – flere typer sjokoladeplater (Meny)

Yummy Heaven

Her har de “overraskende mye vegansk”, ifølge Instagram, og det er vel verdt å stikke innom en butikk om du har dem i nærheten.

Europris

På Europris pleier de å ha en del, men i alle fall der jeg bor er det ofte nye produkter, så her kan det være greit å lese bakpå pakkene uansett.

 • Royal mints
 • Vegansk marsipan

Søstrene Grene

 • Ulike veganske sjokolader fra merket iChoc

Nille

Nille pleier å ha mye godt vegansk godteri:

 • Marianne-drops/sjokolader
 • Pez
 • Trolli spagettini – røde og brune (colasmak) veganske snører
 • Marsipanbrød
Litt av det veganske påskesnopet du finner i helt vanlige matbutikker.

HER FINNER DU FLERE PÅSKEINNLEGG. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *