tofu i kokossaus

Festtofu i kokossaus

Nydelig tofurett med nudler, sukkererter og bakt tofu i kokossaus. 

Den siste tiden har jeg holdt på masse med tofu, noe spesielt dere som følger meg på Instagram har sett. Tofu er virkelig en bra råvare å bruke – vegetarianer eller ei – og jeg synes det er veldig gøy at jeg får mye god respons på tofuoppskriftene mine.

I dagens variant bruker jeg maisstivelse-trikset for å få tofuen sprø. I tillegg lager jeg en vanvittig god saus (altså det var rett før jeg bare spiste den med skje fra bollen jeg blandet den sammen i), og serverer det hele med nudler og sukkererter.

Resultatet er en herlig tofurett – som tåles å serveres både til fest og hverdags.

tofu i kokossaus

Variasjonsmuligheter

Jeg håper dere ikke dropper sausen her, da den, i mine øyne, er halve retten. Men andre tilpasninger kan gjøres. Bytt gjerne nudlene med ris. Sukkererter og vårløk kan droppes, eventuelt erstattes av noen rå strimler av gulrot eller paprika.

Har du ikke så lyst på tofu, kan du prøve deg på å bake tempehterninger i ovnen (disse trenger ikke behandling med maisstivelse), eller steke opp litt vegansk kyllingerstatning. Sausen er såpass tung at jeg synes ikke det blir så vellykket med kun grønnsaker her, med unntak, kanskje av sopp.

Tofu i kokossaus

Rett hovedrett
Kjøkken asiatisk
Tema tofu
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 270 g tofu se kommentar
  • 1 ss maisstivelse
  • 50 g sukkererter
  • 1 vårløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 grønn chili
  • 30 g kokosflak eller kokosmasse
  • 1 ss olje til steking
  • 150 g nudler av hvete, ris eller bokhvete

Saus

  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 dl vann
  • 3 ss soyasaus
  • 1,5 ss maisstivelse
  • 2 ss brunt sukker evt. lønnesirup
  • 1 ss limejuice
  • 1 ts chilisaus

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Press ut overflødig vann av tofuen. Skjær den deretter i terninger. Ha maisstivelse over dem, og vend på dem slik at de fleste kantene dekkes. Fordel utover stekebrettet og sett i ovnen. Stek i 15-20 minutter, vend på bitene underveis.
  • Gjør klar sausen (framgangsmåte under).
  • Snitt sukkerertene og skjær vårløk i tynne ringer. Riv eller finhakk hvitløk og ingefær, finhakk chili.
  • Varm opp en stekepanne med høye kanter (eventuelt en gryte) til medium temperatur. Ha først i kokosflakene og ris dem til de begynner å bli gylne - det går veldig kjapt så følg med. Legg dem til side.
  • Ha olje i pannen. Ha i hvitløk, ingefær og chili og la surre i et par minutter. Hell deretter i kokossausen, og la den koke opp. La den deretter stå på lav temperatur til tofu og nudler er klare.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
  • Når tofuen er ferdig i ovnen, vender du den inn i kokossausen. Anrett nudler i type tallerker, ha i sukkererter, tofu og saus, topp med vårløk. Servér retten med en gang.

Saus

  • Visp sammen alle ingrediensene.

Kommentarer

Jeg bruker Helios sin tofu, og en pakke veier 270 gram. Derfor denne ganske spesifikke vekten. Kjøper du andre typer som veier litt mer eller litt mindre, så bruker du en pakke av den. Er litt slingringsmonn her. 
tofu i kokossaus

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *