vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 11, 2021

God søndag!

Denne uken ble jeg rett og slett litt sen med å få ut ukemenyen, men jeg håper at dere fortsatt rekker å planlegge godt, slik at det bare er å gå i gang i morgen. Selv har jeg vært veldig streng på å holde ukemenyene mine i det siste, jeg gjør ukeshandel og prøver å unngå småturer innom butikken så langt det er mulig. Og altså – det virker! Jeg sitter igjen med mer penger, jeg spiser opp maten i kjøleskapet og levere sunnere enn på lenge. Det er veldig kjekt.

Her er de syv middagene jeg anbefaler til denne uka – som vanlig en god miks av smaker, råvarer og ikke minst type retter.

Oppskrifter

Mandag: peanøttcurry med poteter og kikerter

Oh la la som jeg elsker gryteretter med kokosmelk, indiske krydder og peanøttsmør!

Denne varianten er med poteter og kikerter, to av mine favoritter. Disse kan fint byttes ut med andre grønnsaker og belgfrukter, om du foretrekker det. Husk bare at det meste trenger kortere koketid enn poteter.

Bilde av vegansk kikertgryte

Tirsdag: stekepannelasagne

Superenkel lasagne som ikke trenger stekeovn, alt du trenger er en panne eller gryte.

bilde av vegansk lasagnepanne

Onsdag: bønnegryte fra Jamaica

Nydelig smak med hjemmelaget krydderblanding!

Torsdag: stekt ris med tofu

Restetorsdag! Denne retten er helt super dersom du har grønnsaksrester du vil bruke opp. En halvslakk løk, en ensom gulrot og en brokkolistilk er flotte ingredienser å bruke i stekt ris. Ta det du finner i skapene – og kos deg med maten!

bilde av stekt ris

Fredag: linsetaco

Lettvint taco der vi steker hele tacofyllet sammen i panna – både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

vegansk linsetaco

Lørdag: søtpotetburger

Dette er en knallgod og skikkelig saftig veggisburger med smak av India, som jeg serverer med stekte båtpoteter og pitabrød.

vegansk søtpotetburger

Søndag: marokkansk kikertgryte

Dette er rett og slett en herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, kikerter, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

marokkansk gryte

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *