iskaffe laget med kaffeisbiter

Kaffeisbiter

Gleden av kaffeisbiter: kapittel 1

Kaffeisbiter er kanskje det lureste restemattipset jeg noensinne har tatt i bruk. Vi er alle blitt flinkere og flinkere til å spise opp maten vår, og bruke rester kreativ. Men, når det kommer til drikke har det i alle fall for meg vært enkelt å bare helle den ut i vasken. Og kaffe? Det lager jeg flere ganger til dagen – og det er ofte mer igjen i kannen når jeg er fornøyd. Denne kaffen har havnet i vasken siden jeg begynte å drikke kaffe som tenåring. Helt krise.

Vil du rett til oppskriftene? Klikk her: 

Kaffeisbiter: Jump to Recipe

Iskaffe: Jump to Recipe

Ismocca: Jump to Recipe

Det høres så banalt ut med kafferester liksom, men kaffe er faktisk en vare med stort klimaavtrykk, og selv om jeg vurderer den som omtrent livssviktig for meg selv, så trenger jeg ikke sløse. Derfor har jeg startet å helle kafferester i isterningsbrett, og fryse dem. Det tar ca. ett minutt (avhengig av om jeg må rydde plass i fryseren), og er virkelig verdens beste restemattriks.

kaffeisbiter
Kaffeisbiter klare til bruk.

Fordi. Kaffeisbiter + havremelk blir iskaffe. Kaffeisbiter + soyasjokolademelk blir ismocca. Kaffeisbiter + sirup og soyafløte blir frappe. Kaffisbiter + proteinbar + havremelk blir protein-coffeeshake. Og utenom sistnevnte har du en superdigg iskaffe klar på et par minutter! Tenk det!

Lager du iskaffe med kaffeisbiter slipper du å ha varm kaffe i glasset med isbiter, slik at de smelter og du får vannsmak. Og når kaffeisbitene smelter mer og mer ettersom du drikker av glasset? Da sitter du igjen med enda mer kaffesmak i slutten, istedenfor en søt suppe som ofte gjemmer seg nederst i iskaffe.

vegansk ismocca med kaffeisbiter
Ismocca med kaffeisbiter lager du på 5 minutter.

Variasjonsmuligheter med kaffeisbiter

  • Du kan fryse ned både sterk espresso, relativt svak traktekaffe, og alt i mellom – men lager du mye er det greit å notere seg hva som er hva. Og for all del: bruk det du liker best!
  • Jeg foretrekker jo plantemelk, og favorittene mine er “vanlig” melk av havre (den som er tilpasset kaffe), og soyasjokolademelk.
  • Klar til å “mix it up”? Hva med å finne fram blenderen, en stor kartong med vaniljeis, og se hva du finner på?

Kaffeisbiter

Rett drikke
Tema iskaffe
Forberedelser 1 minute
Frysing (minst) 1 hour
Totalt tidsbruk 1 hour 1 minute
Antall 1 isterningsbrett

Ingredienser

  • kaffe

Framgangsmåte

  • Hell avkjølet kaffe i isterningsbrett. Sett i fryseren. Etter ca. en time er isbitene ferdige.

Iskaffe med kaffeisbiter

Nydelig iskaffe som du lager på 1-2-3! Jeg foretrekker å bruke havremelk som er tilpasset bruk i kaffe, men du kan fint bruke din egen favorittplantemelk. Jeg har også i litt søtning i form av sirup - sukker passer ikke så godt her siden det løses best opp i varm drikke. Dette kan du droppe om du ikke foretrekker iskaffen søt.
Rett drikke
Tema iskaffe
Forberedelser 5 minutes
Antall 1 porsjon

Ingredienser

  • 6 kaffeisbiter
  • ca. 2 dl havremelk til kaffe eller annen plantemelk
  • 1 ts sirup kan sløyfes, og/eller erstattes med annen søtning

Framgangsmåte

  • Ha iskaffebitene i et glass.
  • Hell på melk og sirup.
  • Rør rundt.
  • Ferdig!

Ismocca med kaffeisbiter

Rett drikke
Tema iskaffe
Forberedelser 3 minutes
Antall 1 porsjon

Ingredienser

  • 6 kaffeisbiter
  • ca. 2 dl soyamelk med sjokoladesmak eller annen sjokolademelk

Framgangsmåte

  • Ha kaffeisbitene i et glass.
  • Hell på sjokolademelk.
  • Nyt!

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ ISKAFFE. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *