vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 10, 2021

God fredag!

Altså – det går jo mot vår! Plutselig går ikke solen ned før arbeidsdagen min er slutt, og solstrålene når faktisk inn på hjemmekontoret over taket på nabohuset. Fra frossen blogger til halvsvett blogger på bare noen uker!

Ukens meny speiler nok akkurat dette, blir det varmere i været har jeg automatisk lyst på mat med ingredienser som peanøttsmør, kokosmelk og granateple. Håper dere liker disse syv middagsrettene jeg har plukket ut:

Oppskrifter

Mandag: gresskarsuppe med kikerter

Gresskarsuppe er supergodt, og kan varieres på mange ulike måter. Denne varianten er veldig basic når det kommer til smak. Jeg synes den er best slik – men den kan fint jazzes opp litt. Hva med rød currypaste, og kokosmelk istedenfor soyamelk? Eller med typiske amerikanske gresskarsuppe-krydder som kanel, muskat og nellik?

vegansk gresskarsuppe med kikerter

Tirsdag: one pot-pastagrateng med sopp og spinat

Denne herlige retten trenger du kun å bruke fem minutter på å gjøre klar, resten tar stekeovnen seg av! “One pot-pastagrateng”, eller “alt i ett-pastagrateng”, er en helt genial oppskrift å ha på repertoaret for travle dager. Denne varianten består av sopp, spinat, erter, løk og hvitløk i en kremet saus.

one pot-pastagrateng med sopp og spinat

Onsdag: quinoabowl med peanøttdressing

Dette er en frisk og sunn quinoabowl med rødbete, edamamebønner, pære, mandler og blåbær – fargerik smaksbombe som både smaker godt og gjør godt.

quinoabowl

Torsdag: daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Hverdagsluksus!

vegansk daal med grønnsaker

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Bakt søtpotet er fantastisk godt – og ekstra god om du fyller den med avokado, kikerter, granateple og koriander.

bakt søtpotet

Lørdag: ovnsbakt falafel

Kjempegod ovnsbakt falafelvariant. Server den gjerne med litt salat og chilisaus, eller du kan prøve noen av mine andre oppskrifter på falafeltilbehør. 

Søndag: squashcurry

Varmende og smakfull squashcurry med kokosmelk, quinoa og hjemmelaget currypaste.

vegansk squashcurry

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *