vegansk ukemenu

Vegansk ukemeny: uke 9, 2021

Her får du syv fristende, varierte og ikke minst helt plantebaserte middagstips til uka som kommer!

Oppskrifter

Mandag: gulrot- og linsesuppe

Dette er en nydelig gulrotsuppe med asiatiske smaker, du lager den på under halvtimen, og den inneholder masse god næring (inkludert protein fra røde linser og pinjekjerner). Altså check, check, check! Perfekt til travle hverdager når vil ha en god og varmende middag innimellom jobb, sosialt, trening og alt det andre som hører med.

vegansk gulrotsuppe med linser oppskrift

Tirsdag: pasta i søtpotetsaus

Nydelig “mac and cheese” med fyldig søtpotetsaus istedenfor ostesaus.

pasta i søtpotetsaus

Onsdag: middagsvafler med sopp og avokado

Fordi du fortjener det.

veganske vafler

Torsdag: blomkål tikka masala

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og når jeg har selskap jeg vil imponere. Indisk, blomkål og kikerter er sånn en uslåelig kombinasjon!

blomkål tikka masala

Fredag: taco med quinoa og søtpotet

Fredagstacoen denne uka består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole. Eventuelt kan folk få legge på i den rekkefølgen de selv vil.

kjøttfri taco med søtpotet

Lørdag: pasta med grønnkålboller

I disse grønnkålbollene får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy og digg når den stekes. Til å sette smak på det hele bruker vi grønnkål, hvitløk, vårløk og chili, mens kikertmel hjelper med å binde det sammen.

Bollene blir servert med pasta, og siden de er så gode som de er, synes jeg at det holder med småtomater og basilikum som “saus”.

veganske grønnkålboller oppskrift vegetarbloggen

Søndag: indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

indisk søtpotetgrateng

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *