

Vegansk ukemeny: uke 8, 2021
Denne uka handler det om varmende og godt krydra mat, med inspirasjon fra sørligere breddegrader.
Oppskrifter
Mandag: blomkålsuppe med currysmak
Lyst på asiatisk mat i en fei? Kok blomkålsuppe med currypaste og kokosmelk, da vel! Denne retten lager du på under halvtimen, og den er full av god smak.

Tirsdag: pad thai med peanøttsaus
Nudler i peanøttsaus altså! Kjapt, lettvint og ohlala så godt! Hver gang!

Onsdag: one pot-quinoa med poteter
Hurra for middager som “lager seg selv”! Her har vi alt i en gryte, koker opp, har på lokk, og etter cirka et kvarters tid er middagen klar. Det eneste som tar litt tid er kutting og røring helt i starten, samt røre inn spinat, salt og pepper på slutten. Easy peasy!

Torsdag: rødbeterisotto med erter
Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

Fredag: tostadas med spicy kikertfyll
Sprøstekte maistortillas toppes med salat, tomatbiter, en herlig krydret blanding av kikerter og nøtter, og på toppen av det hele: hjemmelaget guacamole. Dette er et skikkelig supert alternativ til den vanlige fredagstacoen.

Lørdag: ovnsbakt søtpotetcurry
Hohoho så godt!
Jeg elsker søtpotet. Jeg elsker curry. Og ovnsbakt mat? Stor tilhenger.

Søndag: pasta i gresskarsaus
Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: