veganske maisfritters

Maisfritters

Fritters er, utenom å ikke være et norsk ord, en slags stekt “plett”. Utgangspunktet er en slags tykk pannekakerøre, som kan fylles med f.eks.  kutta eller revne grønnsaker. Det hele stekes i godt med olje, og de får gjerne fasongen til tykke pannekaker.

veganske maisfritters

Det fine med teknikken, er at den virkelig kan brukes til det meste av råvarer, og derfor er fritters en ypperlig måte å bruke opp rester på. Har du mais eller bønner igjen fra tacoen? Ha dem i frittersrøra. Har du en halv squash, eller en hel gulrot, som begynner å synge på siste verset i grønnsaksskuffen? Riv og ha i frittersrøra.

Og det er nettopp mais og squash som får spille hovedrollen i dag. Det er to populære råvarer, for all del, men for å kjøre skuespillermetaforen helt ut: de får sjelden ha noe bedre enn enn kjip, ubetalt statistrolle. Ved å kjøre dem i frittersene, håper jeg å inspirere til å bruke dem til noe nytt og godt! I tillegg til grønnsakene har jeg i litt krydder som du kanskje kjenner igjen fra fredagstacoen. En aldri så liten meksikansk vri.

veganske maisfritters

Variasjonsmuligheter maisfritters

Som nevnt over – her kan du gjøre mye gøy! Omtrent alle grønnsaker som kan finhakkes eller rives passer i fritters. Husk bare på at de får ikke noe lang varmebehandling under stekingen her, så de må tåle å ikke bli helt gjennomstekte  – eventuelt rives tynt på forhånd.

Her er noen forslag:

 • revet gulrot
 • revet potet
 • vårløk eller purreløk i ringer
 • finhakket paprika
 • veldig små brokkolibuketter
veganske maisfritters

Maisfritters

Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 8 stk.

Ingredients
  

Prepping

 • 1 squash
 • 1 ss salt
 • 1 boks mais ca. 2 dl

Røre

 • 2 ss knuste linfrø
 • 5 ss vann
 • 2,5 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1 ts spisskummen
 • 0,5 ts røkt paprikapulver
 • 1 ss olje + ekstra til steking
 • 1,25 dl usøtet plantemelk
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 grønn chili
 • 4 stilker koriander
 • 1 vårløk

Til servering

 • eventuelt tomatsalsa og vegansk rømme

Instructions
 

Prepping

 • Riv squash på den grove siden av et rivjern. Legg i et dørslag eller en sil, dryss på 1 ss salt, og la det stå slik at en del vann får renne av. Etter ca. 20 minutter bruker du kjøkkenpapir til å tørka squashen tørr - og du får fjernet litt av saltet i samme slengen.
 • Sil laken av maisen.

Røre

 • Rør sammen knuste linfrø og vann i en liten skål. La det stå noen minutter slik at det tykner en del.
 • Visp sammen hvetemel, bakepulver, salt, spisskummen, røkt paprikapulver, linfrøblandingen, olje og plantemelk i en større bolle.
 • Riv eller finhakk hvitløk. Finhakk chili og koriander, og skjær vårløk i tynne ringer. Ha over i bollen med røren, tilsett også squash og mais. Vend det hele sammen, uten å røre for mye.

Steking og servering

 • Varm opp olje til medium til høy temperatur i en stekepanne.
 • Bruk en spiseskje av røren og lag en liten pannekake. Stek denne gyllen, cirka 2-3 minutter på hver side. Smak om det er greit med krydder, kanskje vil du ha i litt mer hvitløk, chili, spisskummen, salt eller røkt paprikapulver. Når du er fornøyd, steker du fritters av resten av røren. Bruk ca. en halv desiliter per fritter.
 • Servér dem rykende varme, f.eks. med tomatsalsa og vegansk rømme.
Keyword fritters
veganske maisfritters

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SQUASH. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating