ukemeny vegetar

Vegansk ukemeny: uke 7, 2021

Ny uke – ny ukemeny, og den er selvsagt 100% vegetar!

Å lage ukemeny og planlegge hva en skal spise for en hel uke, er både godt for sjelen (du har alltid svaret på spørsmålet “hva skal vi ha til middag i dag”, tenk det!), og for lommeboka. Er det noe jeg har lært i arbeidet med Sykt billig (min nyeste bok) så er det nemlig at planlegging er alfa og omega når det kommer til god kjøkkenøkonomi.

Her er min enkle framgangsmåte når jeg planlegger ukas middager:

  1. Velger ut retter jeg skal lage, og lager en oversikt over ingrediensene jeg trenger.
  2. Sjekker skuffer og skap for hva jeg allerede har av råvarer.
  3. Skriver handleliste for resten.
  4. Går på butikken før uka starter (eller senest mandag formiddag), og handler kun det som står på handlelista.

Og den framgangsmåten – den anbefaler jeg på det sterkeste… spesielt om rettene i punkt 1 er bra greier. Her er noen forslag:

Oppskrifter

Mandag: potetsuppe

En varmende, fyldig og nesten fløyelsmyk potetsuppe er noe av det aller beste jeg får. I denne varianten har jeg sjalottløk, hvitløk, vårløk og persille for den ekstra gode smaken.

vegansk fransk potetsuppe

Tirsdag: pasta i kremet tomatsaus

Pasta og tomatsaus er en uslåelig kombinasjon, spør du meg. Her bruker vi ikke ferske tomater – men likevel tre ulike varianter – tomatpuré, knuste tomater og soltørka tomater. Det gir en skikkelig god fylde til smaken.

Onsdag: salat med quinoa og søtpotet

Nydelig, næringsrik og mettende salat med quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, rista nøtter og en frisk dressing.

salat med quinoa og søtpotet

Torsdag: rydd ut av kjøkkenskapet-panne

Dette er en grei måte å lage noe godt av råvarer som du burde bruke opp, rett og slett.

Fredag: linsetaco

Lettvint fredagstaco der vi steker hele tacofyllet sammen i panna – både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

vegansk linsetaco

Lørdag: indisk gryte med poteter og erter

Til lørdagskosen bruker vi superduoen poteter og erter i en herlig indisk gryterett. Ved siden av har jeg ris og mangochutney, men her kan du prøve andre ting også. Hva med hjemmelaga naanEplechutney? Mulighetene er mange, og her er det kjekt å teste seg fram sånn at du finner dine egne favorittkombinasjoner.

indisk gryte

Søndag: shepherd’s pie

Shepherd’s pie – i ulike varianter – har jeg spist hele livet. Nå for tiden elsker jeg sopp og valnøtt i kombinasjon, det bruker jeg altså her, i tillegg til erter for protein og gulrot fordi godt.

shepherds pie

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *