veganske rosinboller

Veganske rosinboller

Nydelige, saftige hveteboller med masse rosiner – helt uten egg og melk. 

Rosinboller har alltid vært favoritter hos meg, og på trilletur da jeg var liten ble det ofte brukt som bestikkelse dersom den som trillet meg ville stoppe og snakke med noen kjente. Dette er min favorittoppskrift på saftige boller med bitte litt sprø overflate (ikke sprø nok til å kalles en skorpe), og myke og helt nydelige inni.

Andre boller

Vil du prøve noe nytt i tillegg eller istedenfor disse herlige? Her er noen forslag:

veganske rosinboller

Veganske rosinboller

Rett bakst
Kjøkken norsk
Tema boller
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Antall 8 boller

Ingredienser

  • 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 50 g vegansk margarin
  • 1,5 dl havremelk eller annen plantemelk
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 dl rosiner

Framgangsmåte

  • Bland  melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.

  • Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.

  • Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

  • Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Kjevle den ut til et stort rektangel, fordel rosinene jevnt utover, rull sammen og skjær i åtte like store skiver. Form dem til boller med hendene og fordel utover stekebrettet.

  • Etterhev i 30 minutter. Pensle bollene med litt mer havremelk, og stek i 10-15 minutter. Avkjøl før pynting.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE BOLLER FINNER DU HER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *