

Veganske fastelavnsboller
Nydelige hveteboller fylt med syltetøy og krem, og toppet med herlig melis – helt uten egg og melk.
Jump to Recipe
Fastelavn er den viktigste høytiden i vennegjengen vår, og den søndagen møtes vi alltid for å spise boller i alle slags varianter. Jeg liker å lage litt ulike sorter (må jo ha nye oppskrifter til bloggen, vet du), men denne klassikeren er alltid selvsagt på bordet.

For å lage veganske fastelavnsboller, er det ganske lette grep som må til sammenlignet med om du bruker kumelk. Jeg bytter nettopp kumelken ut med plantemelk – her bruker jeg havremelk, men det funker helt fint med soyamelk eller mandelmelk også.
Smøret byttes ut med vegansk margarin. Som fyll bruker jeg vispbar soyafløte, men også her kan du bruke din favoritt når det kommer til veganske kremfløter. Ja, du kan til og med vispe kokosmelk til krem!

Andre boller
Vil du prøve noe nytt i tillegg eller istedenfor disse herlige? Her er noen forslag:
- eltefrie kanelsnurrer med kremostglasur
- oreoboller
- pasjonsfruktboller
- sjokoladeboller
- boller med kremost og sjokolade
- kanelknuter
- skoleboller

Veganske fastelavnsboller
Ingredients
Boller
- 250 g hvetemel + ekstra til utbaking
- 50 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 0,5 ts bakepulver
- 50 g vegansk margarin
- 1,5 dl havremelk eller annen plantemelk
- 1 ss tørrgjær
Fyll
- 1 dl vispbar plantekrem
- melis
- 8 ss syltetøy min favoritt er jordbær- eller bringebærsyltetøy
Instructions
Boller
- Bland melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen.Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, hell den deretter over i melblandingen.
- Elt til du har en fin og smidig deig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok om du har.
- Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
- Ha deigen på kjøkkenbenken og elt den sammen. Rull den ut i en pølse som du skjærer i 8 like store biter. Form de til boller med hendene og fordel utover stekebrettet.
- Etterhev i 30 minutter. Pensle bollene med litt mer havremelk, og stek i 10-15 minutter. Avkjøl før pynting.
Fyll
- Avkjøl bollene før du har i krem.
- Visp kremen stiv, ha eventuelt i litt melis om den ikke er søt nok.
- Del bollene i to, ha først på 1 ss syltetøy på bunnen, deretter godt med krem. Legg den andre delen over, og dryss litt melis helt på toppen.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE BOLLER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: