

Vegansk ukemeny: uke 6, 2021
Ukens kjøttfrie ukemeny består som vanlig av syv varierte middagsretter. Her får du blant annet oppskrifter på suppe, pasta, bakt søpotet, cannelloni og salat, med smaker fra blant annet Italia, India, Marokko og USA. Vel bekomme!
Oppskrifter
Mandag: gresskarsuppe med røde linser
Jeg er vanvittig glad i gresskarsuppe, men har en tendens til å alltid lage den med indiske smaker. Eventuelt med thaismaker. Noe fra Asia.
I denne varianten går jeg litt mer “back to basics”, og smaksetter suppen nesten bare med sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær – en supernydelig trio. Gresskar er jo full av god smak i seg selv, og i denne suppen kommer nok mer av denne smaken til sin rett.

Tirsdag: pasta med spinat og småtomater
Dette er rett og slett en vanvittig god pastarett med knallsunn spinat og nydelige, søte tomater.

Onsdag: aloo matar
En nydelig indisk rett med tomater og erter i krydret tomatsaus.

Torsdag: marokkansk quinoasalat
Denne salaten er både en fest for øyet, for musklene og for smaksløkene!

Fredag: bakt søtpotet med tacofyll
Når søtpoteten blir bakt, blir den virkelig fløyelsmyk i konsistensen. Perfekt til salt og krydret meksikansk fyll, spør du meg! Her har jeg i krydra bønner, tomatsalsa med chili, og på toppen bruker jeg most avokado og koriander. Godt – godt – godt!

Lørdag: vårruller med edamamebønner
Mmm, vårruller! Perfekt på lørdag når vi gjerne har litt bedre tid til å lage mat. Denne oppskriften er med mye god råkost, løk, edamamebønner – og kjempegod smak fra hvitløk, soyasaus, ingefær og sitron.

Søndag: cannelloni med spinat og tomatsaus
Visste du at du kan bruke lasagneplater til andre retter enn lasagne?
Cannelloni er normalt pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen. Disse tubene er det omtrent umulig å finne uten egg – men heldigvis kan du lage dem selv av lasagneplater! Alt som skal til er et par minutter koking i vann, og de er klare til bretting!
Inni lasagneplatene har vi en nydelig kremet spinat-tja… ost? Spinatost. På toppen har vi en tomatsaus. Kjempegodt!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: