

Slik får du sprø tofu
Jeg er vanvittig glad i tofu, en råvare jeg synes at ikke bare veggiser burde spise. Det er nemlig ikke en kjøtterstatning, som en gjerne tror, men en herlig proteinrik ingrediens som passer i massevis av retter. Spesielt er jeg svak for sprø tofu.
Mange er dessverre skeptiske til tofu, men det mener jeg bestemt er fordi de ikke har fått servert det riktig. Tofu er nemlig relativt smakløst i seg selv, og det har en ganske uinteressant konsistens i rå form, derfor er vi avhengige av en liten innsats i tilberedningen for at det skal bli bra. Og du ville vel uansett ikke spist rå kylling?

Mitt favoritt-triks er å ha bittelitte maisstivelse på tofuen (du kommer langt med 0,5 ss på 250 g tofu), og kanskje litt salt, og steke den i ovnen til den blir sprø. Det går faktisk helt fint uten olje på stekebrettet – selv om den kanskje blir ekstra god med litt olje også da. Du kan også bruke denne teknikken til pannesteking og fritering, se oppskrift her.
Tilbereder jeg tofu på denne måten pleier jeg faktisk å droppe marinering, men heller å servere den sprøstekte tofuen med en smaksrik saus. Oppskrift på en av mine absolutte favorittsauser finner du litt lenger nede på denne siden. Men først: tofu.

Slik får du sprø tofu – steg for steg
- Tørk av tofuen, og press ut overflødig vann
- Skjær tofuen i biter
- Vend bitene i litt maisstivelse, slik at de får et supertynt lag langs kantene
- Stek i ovn, eventuelt med litt olje på stekebrettet
- Etter 15-20 minutter i ovnen er tofuen klar
- Servér med en god saus til

Sprø tofu i kinesisk saus
Ingredients
- 270 g tofu (se kommentar under)
- 1 ss olje til pensling av brett
- 2 ss maisstivelse
- 1 ts salt
Saus
- 3 ss soyasaus
- 3 ss vann
- 1 ss maisstivelse
- 1 ss sesamolje
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ss lønnesirup
- 1 ts riseddik eller eplesidereddik
- 1 ts chiliflak
Tilbehør
- 2 dl ris
- 4 stilker koriander
- 1 ss sesamfrø
Instructions
- Start med å presse ut overflødig vann av tofuen. Dette kan du droppe om du har det travelt, men det gjør konsistensen enda litt bedre. Legg litt kjøkkenpapir eller et kjøkkenhåndkle over og under tofuen, og sett den på en tallerken eller en skjærefjøl. Du kan presse ut væske forsiktig med hendene, men aller best blir det om du setter noe litt tungt oppå, og lar det stå slik i opptil en halvtime. Skjær deretter tofuen i terninger.
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni dette inn med litt olje. Rør sammen maisstivelse og salt på en tallerken. Rull tofuterningene i blandingen og fordel dem ut over stekebrettet.
- Sett i ovnen, og stek i 15-20 minutter. Vend på terningene halvveis i steketiden. De skal bli gylne og fine. Gjør klar saus og tilbehør mens tofuen står i ovnen.
Saus
- Rør sammen alle ingrediensene i en liten gryte. Kok forsiktig opp. Når sausen tykner er den klar.
Tilbehør
- Kok ris etter anvisning på pakken. Grovhakk koriander.
Servering
- Når alt er klart, heller du sausen over tofuen. Servér med ris, dryss koriander og sesamfrø over.
Notes

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: