proteinpannekaker

Amerikanske pannekaker med Barebells Hazelnut Nougat

Reklame for Barebelles

Jeg elsker samarbeidet mitt med Barebelles! Jeg får nemlig helt frie tøyler til å bruke proteinbarene deres i oppskrifter, og det er en utrolig gøy utfordring. I dagens variant bruker jeg Barebells Hazelnut Nougat på to ulike måter. Den første skjærer jeg i små biter og bruker i amerikanske pannekaker. Den andre smelter jeg sammen med litt havremelk, og det blir til et knallgodt nøttesjokoladepålegg! Altså, dette er skikkelig, skikkelig godt. 

Pannekakene lages på en kombinasjon av hvetemel, rugmel og kikertmel. De blir tykke og fine og nesten overraskende mettende synes jeg. Pass bare på å få dem helt gjennomstekte, da rått kikertmel ikke smaker så veldig godt.

proteinpannekaker

Variasjonsmuligheter

 • I pannekakerøren kan du fint kun ha hvetemel, eller erstatte opp til 1 dl av det med havremel.
 • Du kan selvsagt servere pannekakene med andre toppings enn hazelnut-spread, for eksempel friske bær.
proteinpannekaker

Proteinpannekaker med Barebells Hazelnut Nougat

Kjempegode pannekaker med proteinbar både i røren og i pålegget.
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course frokost
Cuisine amerikansk
Servings 3 porsjoner

Ingredients
  

 • 3 ss nøytral olje + ekstra til steking
 • 3 dl havremelk
 • 4 ss kikertmel
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
 • 0,5 ts salt
 • 2,5 dl hvetemel
 • 0,5 dl rugmel

 • 1 Barebells Hazelnut Nougat

Topping

 • 1 Barebells Hazelnut Nougat
 • 0,5 dl havremelk
 • 1 banan

Instructions
 

 • Visp sammen olje, havremelk, kikertmel, bakepulver, søtning og salt i en bolle, slik at det ikke er noen klumper igjen. Ha deretter i hvetemel og rugmel, og visp det kjapt sammen til en jevn røre.
 • Skjær proteinbaren i to på langs, skjær deretter hver del i to på langs, slik at du har fire lange staver. Skjær disse i små biter på tvers. Vend bitene inn i røren med en spiseskje. La røren svelle i et kvarter før steking.
 • Varm opp margarin eller olje til medium temperatur i en stekepanne. Det er viktig at pannekakene blir gjennomstekte (hvis ikke gir kikertmelet en litt bitter smak), derfor steker vi dem heller litt lengre på litt lavere temperatur enn vanlig.
 • Ha i ca 4 ss røre per pannekake. Stek på den ene siden til de stivner i kantene og litt oppå. Vipp pannekaken forsiktig rundt og stek i et par minutter på den andre siden og (her må du nesten prøve deg litt fram. Ulik komfyr og varme vil gi litt forskjellige resultater).

Topping

 • Grovhakk proteinbaren. Ha bitene i en gryte, hell på melk og varm det opp på svak temperatur. Når det begynner å smelte, rører du med en sleiv, til du får en relativ jevn, smørbar masse. Ha i litt mer melk om det blir for tykt.
 • Skjær banan i skiver.
 • Smør pålegget på pannekakene, topp med bananskiver, og spis med en gang.
Keyword pannekaker

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BAREBELLS. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating