vegansk ukemeny

Vegansk ukemeny: uke 5, 2021

Ny uke – ny ukemeny!

Å lage ukemeny og planlegge hva en skal spise for en hel uke, er både godt for sjelen (du har alltid svaret på spørsmålet “hva skal vi ha til middag i dag”, tenk det!), og for lommeboka. Er det noe jeg har lært i arbeidet med Sykt billig (min nyeste bok) så er det nemlig at planlegging er alfa og omega når det kommer til god kjøkkenøkonomi.

Her er min enkle framgangsmåte når jeg planlegger ukas middager:

  1. Velger ut retter jeg skal lage, og lager en oversikt over ingrediensene jeg trenger.
  2. Sjekker skuffer og skap for hva jeg allerede har av råvarer.
  3. Skriver handleliste for resten.
  4. Går på butikken før uka starter (eller senest mandag formiddag), og handler kun det som står på handlelista.

Og den framgangsmåten – den anbefaler jeg på det sterkeste!

Oppskrifter

Mandag: tomatsuppe med røde linser

Velkjent suppefavoritt som får en proteinboost fra linser.

Tirsdag: kjemperaske nudler

Rask og enkel rett der du kan ha i nesten allslags av grønnsaker. Brokkoli, gulrot og grønnkål er noen av mine favoritter. Sopp og chili gjør seg også veldig godt med nudler.

Onsdag: kikert- og gresskargryte

Kjapp og nydelig indisk gryte med gresskar og kikerter.

Torsdag: daal fra Sri Lanka

Vanligvis lager jeg indisk daal, men retten er populær i flere land! I Sri Lanka lager de den med kokosmelk og curryblader, slik at det blir kremet og med litt annerledes smak. Prøv selv da vel!

Fredag: potettaco

Taco er og blir en av mine favorittmiddager, og jeg elsker å variere fyllet fra gang til gang. Hvorfor ikke prøve denne varianten med  ovnsstekte potetterninger og cashewkrem?

potettaco

Lørdag: søtpotetlasagne

Dette er en supernydelig lasagne, der vi bruker søtpoteter istedenfor lasagneplater. De danner fine lag i retten, men først og fremst smaker de skikkelig digg når de blir ovnsbakt sammen med to sauser.

Søndag: butter tofu

Butter chicken er en klassisk indisk rett med kylling i en kremet currysaus. Og mye smør, antar jeg.

I denne varianten bytter jeg ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

1 Comment

  1. Hvorfor heter bloggen Vegetarbloggen når det kun er veganske oppskrifter? Synes navnet er misvisende! Gikk lenge før jeg klikket meg inn siden jeg trodde det var oppskifter med egg og kumelk på denne vegetar bloggen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *