pasta med mandler

Pasta med rista mandler

Superenkel pasta med mandler – perfekt hjemmekontorlunsj eller rask middag. 

Hohoho, her snakker vi lettvint og godt og billig! Det er så enkelt å koke litt pasta, slenge inn noen nøtter i ovnen, og steke de gode smakene i en panne…

De gode smakene? Jo her bruker vi den fabelaktige kombinasjonen hvitløk/chili/basilikum/sitron. Får disse putre litt i pannen så blir det jo godt uansett. Og vanligvis anbefaler jeg ikke å bruke god olje til steking, men akkurat i dette tilfellet kan det være greit å bruke en god, kaldpresset rapsolje, f.eks.

Variasjonsmuligheter

Synes du det blir litt for billig næringsmessig med pasta og mandler som hovedkomponenter? Kjør det gjerne opp med litt grønnsaker. Sopp, tomater, squash og aubergine gjør seg f.eks. helt utmerket med disse smakene.

Har du lyst å gire opp mandlene litt? Hvis du har på litt røkt paprikapulver, litt salt og bitte litt sukker før du setter de i ovnen, vil de fungere litt som vegansk “bacon”.

Pasta med rista mandler

Dette er en kjapp og god pastarett. Den blir virkelig ferdig på 1-2-3, og passer godt som en rask hjemmekontorlunsj. Den gode smaken får vi fra rista mandler, hvitløk, chili, basilikum og sitron.
Har du lyst å snike inn litt grønnsaker, så går det helt fint. For eksempel kan du steke litt sopp i pannen med hvitløken, eller hive noen småtomater i ovnen ved siden av mandlene. Stekte skiver og squash og aubergine er også digg i.
Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema pasta
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 25 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 381kcal

Ingredienser

  • 4 ss mandler
  • 200 g spagetti eller annen pasta
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 grønn chili
  • noen stilker basilikum
  • 1 ss olje til steking gjerne en med god smak
  • 1 ts salt
  • 0,5 sitron (saften fra)

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Grovhakk (virkelig, de trenger ikke bli hakka godt) mandlene og fordel dem utover brettet. Sett i ovnen i ca. 5 minutter, mandlene skal bli gylne men ikke brent.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk hvitløk og chili, grovhakk basilikum. Legg gjerne litt basilikum til side til pynt.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en stekepanne. Ha i hvitløk og chili, og la det surre litt. Ha i basilikum og de rista mandlene. Rør alt godt sammen, og vend deretter inn pastaen. Press i sitronsaft, smak eventuelt til med litt mer salt, og servér retten med en gang.
pasta med mandler

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *