

Pasta med rista mandler
Superenkel pasta med mandler – perfekt hjemmekontorlunsj eller rask middag.
Hohoho, her snakker vi lettvint og godt og billig! Det er så enkelt å koke litt pasta, slenge inn noen nøtter i ovnen, og steke de gode smakene i en panne…

De gode smakene? Jo her bruker vi den fabelaktige kombinasjonen hvitløk/chili/basilikum/sitron. Får disse putre litt i pannen så blir det jo godt uansett. Og vanligvis anbefaler jeg ikke å bruke god olje til steking, men akkurat i dette tilfellet kan det være greit å bruke en god, kaldpresset rapsolje, f.eks.
Variasjonsmuligheter
Synes du det blir litt for billig næringsmessig med pasta og mandler som hovedkomponenter? Kjør det gjerne opp med litt grønnsaker. Sopp, tomater, squash og aubergine gjør seg f.eks. helt utmerket med disse smakene.
Har du lyst å gire opp mandlene litt? Hvis du har på litt røkt paprikapulver, litt salt og bitte litt sukker før du setter de i ovnen, vil de fungere litt som vegansk “bacon”.

Pasta med rista mandler
Ingredients
- 4 ss mandler
- 200 g spagetti eller annen pasta
- 2 hvitløksfedd
- 1 grønn chili
- noen stilker basilikum
- 1 ss olje til steking gjerne en med god smak
- 1 ts salt
- 0,5 sitron (saften fra)
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Grovhakk (virkelig, de trenger ikke bli hakka godt) mandlene og fordel dem utover brettet. Sett i ovnen i ca. 5 minutter, mandlene skal bli gylne men ikke brent.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Finhakk hvitløk og chili, grovhakk basilikum. Legg gjerne litt basilikum til side til pynt.
- Varm opp oljen til medium temperatur i en stekepanne. Ha i hvitløk og chili, og la det surre litt. Ha i basilikum og de rista mandlene. Rør alt godt sammen, og vend deretter inn pastaen. Press i sitronsaft, smak eventuelt til med litt mer salt, og servér retten med en gang.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: