vegansk sjokoladekake

Mine 10 beste sjokoladekakeoppskrifter

«Vegansk sjokoladekake – går det an?» tenker du kanskje. Det tenkte i alle fall jeg for sånn cirka 10 år siden. Men etter jeg brant min første brownies som frustrert ny veganer, lovet jeg meg selv at dette skulle jeg få til. Resultatet har blitt en enorm bakeglede, med mange flere suksesshistorier enn fiaskoer.

I løpet av årene har jeg lært meg hvordan jeg klarer å lage saftige, smaksrike kaker. Sjokoladekaker som hever som de skal og smaker som de skal. Og kaker som gjør at gjestene alltid vil ha bare ett stykke til. 

Slik lykkes du med å bake vegansk sjokoladekake

Triksene varierer jeg fra oppskrift til oppskrift, men et par gjelder for de aller fleste:

  • For å få luftige kaker uten egg er det to triks. Det ene er rett å slett å bruke (kanskje litt ekstra) hevemiddel, som f.eks. bakepulver og natron. Det andre er å ikke vispe røren for lenge. Visp den raskt og kraftig slik at du får inn luft, og at den ikke blir hard.
  • Ha i noe som binder røren sammen. Det kan være alt fra silketofu via banan og eplemos, til kikertmel, maisstivelse og potetmel. Eventuelt knuste linfrø eller chiafrø røret ut i vann.
  • Er det stivpiska eggehviter du er på jakt etter kan veldig ofte stivpiska kikertlake hjelpe deg. Tenk det!

Oppskrifter

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *