

Quinoabowl
Dette er en frisk og sunn quinoabowl med rødbete, edamamebønner, pære, mandler og blåbær – fargerik smaksbombe som både smaker godt og gjør godt. Og ja, forresten, den har verdens beste dressing.
Strategien bak er enkel: ta alt du liker i en bolle, og sats på at det passer sammen! Smell til med en god dressing i tillegg, så kan det ikke bli galt. Her kombinerer jeg quinoa og edamamebønner, som er fulle av protein og metter godt. Sammen med dem har jeg rå rødbete, pære og blåbær, som smaker friskt og søtt, og rike på vitaminer. I tillegg har jeg i ovnsstekte mandler som smaker knallgodt, og knaser, og det synes jeg er kjekt.

Dressingen er en historie for seg, med den fabelaktige kombinasjonen peanøttsmør, soyasaus og sesamolje. Her er det en del ingredienser (mange av dem kan fint erstattes av hverandre, eventuelt også droppes ut), og jeg anbefaler veldig å smake deg fram til din favorittkombinasjon. De målene som er oppgitt her gir den smakskombinasjonen jeg liker best.

Variasjonsmuligheter quinoabowl
- quinoa kan erstattes med couscous eller nudler (men da må du skifte navn på retten)
- rødbete kan erstattes av gulrot
- pære kan erstattes av eple, eller en mer tropisk frukt om du foretrekker det
- mandlene kan erstattes av ulike kjerner eller andre nøtter

Quinoabowl
Ingredients
- 1 dl quinoa (ukokt)
- 100 g edamamebønner
- 3 ss mandler
- 1 rødbete
- 1 pære
- 50 g blåbær
Peanøttdressing
- 1 hvitløksfedd
- 1 cm ingefær
- 3 ss peanøttsmør
- 1 ss soyasaus
- 2 ts hotsaus (eller vanlig chilisaus)
- 1 ts riseddik (eller eplesidereddik)
- 1 ss lønnesirup eller brunt sukker
- 1 ss sesamolje
- vann
- 0,5 sitron (saften fra)
Instructions
- Tilbered quinoa og edamamebønner etter anvisning på pakken.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en liten ildfast form. Grovhakk mandlene, ha dem i formen, og stek i ovnen til de begynner å bli gylne. Det tar cirka 5 minutter.
- Skrell rødbeten og skjær den i terninger. Skjær også pæren i terninger.
- Når alt er klart vender du sammen quinoa, edamame, mandler, rødbete, pære og blåbær i en bolle. Server sammen med dressingen.
Peanøttdressing
- Riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Ha i peanøttsmør, soyasaus, hotsaus, eddik, lønnesirup og sesamolje, og rør det godt sammen. Det tar litt innsats for å få peanøttsmøret til å blande seg skikkelig, og det går helt fint å bruke en blender om du har. Spe deretter med litt vann til du får en fint dressingkonsistens på det hele. Smak til med sitronsaft - og eventuelt ha i litt mer soyasaus.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ BOWLS.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: