

Vegansk ukemeny: uke 4, 2021
Ny uke, ny ukemeny!
Denne gang har jeg satt sammen mange av oppskriftene fra billigukene mine. Disse har blitt skikkelig populære både på grunn av smak og pris. Torsdag har blitt fast restedag i ukemenyen, og denne gang lager vi en aldeles nydelig marokkansk stekt ris. Ellers byr menyen på både potetsuppe, taco og burger – så her er det mye å glede seg til!
Oppskrifter
Mandag: potetsuppe med sprøstekte kikerter
Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

Tirsdag: tofu i peanøttsaus
Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter. PS: ta vare på eventuelle risrester til torsdagsmiddagen.

Onsdag: thaicurry med kokebanan
Nydelig linsegryte med rød curry og kokosmelk, servert med sprøstekte kokebananer og crunchy sukkererter. PS: ta vare på eventuelle risrester til torsdagsmiddagen.

Torsdag: marokkansk stekt ris
Restetorsdag! Her bruker vi ris fra middager tidligere i uka, og har i masse godt. Krydder, dadler, urter, nøtter, kikerter, ingefær … Grønnsakene ble utpekt litt tilfeldig, så de må du også gjerne bytte ut med dine favoritter. Eventuelt kan du bruke opp de halve og kvarte grønnsakene som ligger nederst i skuffen.

Fredag: kikerttaco
Superlettvint, superbillig og supergodt alternativ til kjøttdeig i tacoen. Tilbehøret velger du selv.

Lørdag: søtpotetburgere
Dette er en knallgod og skikkelig saftig veggisburger med smak av India. Som tilbehør kjører jeg på med stekte båtpoteter og pitabrød.

Søndag: blomfish&chips
Nydelig vegansk alternativ til fish&chips, med blomål, pommes frites og ertestuing. Kjempegodt!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: