vegansk squashcurry

Squashcurry

Varmende og smakfull squashcurry med kokosmelk og quinoa. 

Alle som har kjøkkenhage – og har dyrket squash – vet at vi ikke får nok oppskrifter med den grønne grønnsaken som ligner på agurk. Når du først får dreisen på dyrkingen går det nemlig skikkelig fort for seg, og hver plante leverer mange squash. Legg til at en gjerne planter et par flere enn nødvendig (rookie mistake det der), så blir fort bedet om til din helt egen squashfabrikk.

Så kjære kjøkkenhagevenner – og andre som er glade i squash – her er en nydelig måte å bruke den opp på.

vegansk squashcurry

Retten er ganske lettvint, egentlig. I ovnen baker vi squash (som fint kan erstattes av andre grønnsaker om du foretrekker det). I en gryte koker vi quinoa – for å kjøre opp proteinprosenten i retten. Og i en annen gryte lager vi saus. Starten er en indisk currypaste (som jeg anbefaler å lage selv). Oppi har vi litt kokosmelk og litt vann med buljongpulver. Det gir en ganske tynn saus. Du kan fint droppe vann og buljong og doble mengden kokosmelk – da blir retten enda litt bedre.

vegansk squashcurry

Variasjonsmuligheter for squashcurry

  • Squash kan erstattes av andre grønnsaker
  • Quinoa kan erstattes av ris eller nudler
  • Ha gjerne i noen kikerter i gryta for mer protein

Squashcurry

Nydelig gryte med squash, quinoa og kokosmelk.
Rett hovedrett
Kjøkken indisk
Tema gryterett
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 30 minutes
Totalt tidsbruk 40 minutes
Antall 2 porsjoner

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 ss olje
  • salt
  • pepper
  • 1,5 dl quinoa
  • 1 porsjon rød currypaste (indisk variant) se oppskrift under. Bruker du currypaste fra glass holder det med 2 ss.
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller mer kokosmelk
  • 4 stilker koriander
  • 2 ts tørka chiliflak

Currypaste

  • 6 småtomater eller 2 store
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 8 stilker koriander
  • 1 ss olje
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt ingefær ev. 2 cm fersk

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær squashen i to på langs, og deretter i halvsirkler. Gni inn bakepapiret med olje, fordel squashen ut over på brettet, krydre med salt og pepper og sett i ovnen. De skal steke i 20-25 minutter, snu dem ca. halvveis i steketiden.
  • Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  • Ha en gryte på medium temperatur, og ha i currypasten (oppskrift under). La den surre i 2-3-4 minutter, til det begynner å lukte godt. Ha deretter i kokosmelk og eventuelt vann med buljongpulver, og la det koke opp. Smak eventuelt til med litt salt.
  • Når squashen er ferdig i ovnen, har du den over i gryta med sausen. Vend alt godt sammen. Servér sammen med quinoa, topp med koriander og chiliflak.

Currypaste

  • Skjær tomatene i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander.

  • Ha olje i en bolle, og ha i alt det du akkurat kuttet. Mos det godt med en gaffe (du kan også bruke foodprocessor eller blender til dette). Rør deretter inn resten av ingrediensene.

vegansk squashcurry

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SQUASH. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *