hjemmelaget rød currypaste

Hjemmelaget rød currypaste

Er du klar for å løfte currygrytene dine til nye høyder, eller har du lyst på curry og er tom for paste? Da er hjemmelaget currypaste alternativet for deg!

Jump to Recipe

Oppi har vi tomater, løk, hvitløk, chili, koriander og masse gode krydder. Planen min var opprinnelig å ha i fersk ingefær også. Det var jeg dessverre tom for, og da ble det den tørka varianten.

hjemmelaget currypaste

Denne nydelige varianten passer spesielt godt i indiske oppskrifter. Foretrekker du en mer thailandsk vri, anbefaler jeg å lage en grønn variant istedenfor. Keffirlime, sitrongress, grønn chili, galangal og limejuice er mine favoritter som hovedkomponenter. Sjekk ut oppskriften min her.

Oppskrifter du kan bruke hjemmelaget currypaste i

Marens thaicurry

Blomkålsuppe med currysmak

Blomkålvinger “thai style”

Hjemmelaget currypaste (rød)

Enklere enn du tror - og setter en kjempegod smak på currygryter.
Rett tilbehør
Kjøkken indisk
Tema currypaste
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 0 minutes
Totalt tidsbruk 10 minutes
Antall 1 skål

Ingredienser

  • 6 småtomater eller 2 store
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 8 stilker koriander
  • 1 ss olje
  • 2 ts sennepsfrø
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt ingefær eventuelt 2 cm fersk

Framgangsmåte

  • Skjær tomatene i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander.
  • Ha olje i en bolle, og ha i alt det du akkurat kuttet. Mos det godt med en gaffe (du kan også bruke foodprocessor eller blender til dette). Rør deretter inn resten av ingrediensene.
  • Oppbevar i rent glass i kjøleskap - eller bruk med en gang.
hjemmelaget currypaste

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ KRYDDERPASTE, MARINADER OG KRYDDERBLANDINGER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *