

Hjemmelaget rød currypaste
Er du klar for å løfte currygrytene dine til nye høyder, eller har du lyst på curry og er tom for paste? Da er hjemmelaget currypaste alternativet for deg!
Jump to Recipe
Oppi har vi tomater, løk, hvitløk, chili, koriander og masse gode krydder. Planen min var opprinnelig å ha i fersk ingefær også. Det var jeg dessverre tom for, og da ble det den tørka varianten.

Denne nydelige varianten passer spesielt godt i indiske oppskrifter. Foretrekker du en mer thailandsk vri, anbefaler jeg å lage en grønn variant istedenfor. Keffirlime, sitrongress, grønn chili, galangal og limejuice er mine favoritter som hovedkomponenter. Sjekk ut oppskriften min her.
Oppskrifter du kan bruke hjemmelaget currypaste i

Hjemmelaget currypaste (rød)
Ingredients
- 6 småtomater eller 2 store
- 1 rød chili
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 8 stilker koriander
- 1 ss olje
- 2 ts sennepsfrø
- 1,5 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts malt ingefær eventuelt 2 cm fersk
Instructions
- Skjær tomatene i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander.
- Ha olje i en bolle, og ha i alt det du akkurat kuttet. Mos det godt med en gaffe (du kan også bruke foodprocessor eller blender til dette). Rør deretter inn resten av ingrediensene.
- Oppbevar i rent glass i kjøleskap - eller bruk med en gang.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ KRYDDERPASTE, MARINADER OG KRYDDERBLANDINGER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: