one pot-pastagrateng med sopp og spinat

One pot-pastagrateng med sopp og spinat

Denne herlige retten trenger du kun å bruke fem minutter på å gjøre klar, resten tar stekeovnen seg av! “One pot-pastagrateng”, eller “alt i ett-pastagrateng”, er en helt genial oppskrift å ha på repertoaret for travle dager. Denne varianten består av sopp, spinat, erter, løk og hvitløk i en kremet saus.

Jump to Recipe vegansk one pot-pastagrateng med sopp

Jeg må innrømmet at jeg har vært litt skeptisk til dette. Pasta som “koker” i nesten en time? Det blir jo fort overkokt.

Sopp som has i saus uten å stekes først? Da kommer jo ikke hele smaken fram.

Og så videre. Generelt er jeg veldig fordomsfull mot snarveier i matlagingen. Men her altså. Her måtte matsnobben innrømme at hun hadde tatt feil. Retten blir faktisk utrolig god – pastaen kokes akkurat passe, og soppen flyter opp mot overflaten og blir nesten sprø. Det er ikke mange ingredienser i sausen, men det funker. Og det er så digg når det klaffer altså.

Erter og spinat hadde jeg i først og fremst fordi det er så bra næring i dem (pluss at grønt alltid er kjekt når jeg skal ta bilder av maten).

vegansk one pot-pastagrateng med sopp

Variasjonsmuligheter one pot-pastagrateng

For å lage den krema sausen blander jeg vann med buljongpulver, vegansk kremost og næringsgjær. Næringsgjæren gir litt ekstra ostesmak, men kan sløyfes om du ikke har det stående. Kremosten, derimot, må egentlig til – men den kan erstattes av f.eks. cashewkrem eller vegansk fraiche.

Dersom du ikke er så glad i sopp, kan du ha i brokkoli- og/eller blomkålbuketter istedenfor.

One pot-pastagrateng

Alt i ett-form med pasta, sopp og spinat i en kremet saus.
4 from 1 vote
Prep Time 5 mins
Cook Time 50 mins
Total Time 55 mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner
Calories 536 kcal

Ingredients
  

 • 6 sjampinjong eller aromasopp
 • 1 sjalottløk
 • 2 hvitløksfedd
 • 50 g spinat
 • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
 • 100 g vegansk kremost eventuelt cashewkrem eller vegansk fraiche
 • 2 ss næringsgjær kan sløyfes
 • 1 dl erter
 • 200 g pasta
 • eventuelt litt basilikum eller bladpersille til servering

Instructions
 

 • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en stor ildfast form.
 • Skjær sopp i skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk, vask og grovhakk spinat.
 • Rør ut buljongterning/-pulver i vannet, slik at det blir helt oppløst. Ha kremosten og litt av denne buljongen i den ildfaste formen, og vips det ganske jevnt. Rør deretter inn resten av buljongen og næringsgjæren.
 • Tilsett sopp, sjalottløk, hvitløk, spinat, erter og pasta og vend alt godt sammen. Dekk formen til, sett i ovnen og stek i 40. minutter. La den til slutt stå 10 minutter i ovnen uten å være tildekket.
 • Servér pastagratengen med en gang, eventuelt med et lite dryss basilikum eller bladpersille på toppen.
Keyword pasta
vegansk one pot-pastagrateng med sopp

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ ONE POT-PASTA.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. 4 stars
  Hvis det er flere som meg, som syntes det i oppskriften er alt for lite mat – ikke gjør samme feilen som meg! Jeg doblet alt og sausen kokte ikke nok inn, så den var ennå flytende etter endt koketid. Ha i mindre vann/buljong hvis du dobler!!!
  Jeg måtte ha den 30 min ekstra i ovnen så sausen skulle tykne litt mer, pastaen ble litt overkokt men heldigvis ikke så mye at den ble ekkel. Og det reddet faktisk middagen som jeg trodde ble en fiasko hehe. Brukte Vegeta som buljong (som jeg alltid gjør), alt i alt smakte det fantastisk! Skal nok prøve meg på denne igjen, men da heller lage i 2 former.

  1. Mari Hult

   Helt ærlig så slet jeg også med å forstå at det kom til å bli mye, så gjorde ca. tilsvarende første gang jeg lagde denne 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating