blomkålvinger i asiatisk klementinsaus

Blomkål i klementinsaus

Nydelig ovnsbakt blomkål servert i en kinesisk-inspirert “sweet and sticky” klementinsaus. 

Har du mange klementiner igjen fra jul? Kanskje bitte litt lei av å spise dem? Husk at de blir knallgode i saus!

I denne oppskriften bruker jeg saften fra myke klementiner sammen med ingefær, hvitløk, soya og sirup. Resultatet blir en god og “sticky” saus, ikke så ulik appelsinsaus på kinesiske restauranter.

Grunnen til at jeg bruker myke klementiner er rett og slett at jeg ikke synes de er så gode å spise når de blir myke, i tillegg er det ofte enklere å presse ut ganske mye saft av dem da.

Oppi klementinsausen har jeg ovnsbakt blomkål, og det hele serverer jeg med quinoa – for å gi retten en fin protein-boost.

blomkålvinger i asiatisk klementinsaus

Variasjonsforslag

  • Du kan fint bruke appelsin istedenfor klementin i sausen, det viktigste er at mengden blir den samme.
  • Dersom du ikke har (eller liker) blomkål, kan du fint bruke andre grønnsaker. Det går også an å droppe paneringen og ovnsstekingen. Du kommer langt med å forsteke dem i en stekepanne, for deretter å vende dem inn i sausen.
  • Quinoa kan erstattes av ris eller kokte byggryn.
  • Purren på toppen kan byttes ut med vårløk, eventuelt droppes.
blomkålvinger i asiatisk klementinsaus

Blomkål i klementinsaus

Ovnsbakte blomkål i en nydelig saus med asiatisk vri.
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner
Calories 654 kcal

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje til steking
  • 1 dl quinoa
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 1 ts rød chiliflak
  • 2,5 dl klementinsaft se kommentarer under
  • 3 ss sirup
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss maisstivelse
  • 4 cm purre eller vårløk
  • 1 ss sesamfrø

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Del blomkål i buketter, og skjær stilken i 3-4 like store biter. Rør sammen mel, vann og salt. Gni inn bunnen på den ildfaste formen med 1 ss olje.
  • Vend blomkålbukettene i røren og fordel dem utover i formen. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne og fine - det tar cirka 20 minutter.
  • Tilbered quinoa etter anvisning på pakken.
  • Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Varm opp 1 ss olje i en stekepanne eller gryte. Ha i hvitløk, ingefær og chiliflak, og la det surre i noen minutter. Her er det okei å være litt tålmodig sånn at det rekker å bli mykt før du har i resten.
  • Hell på klementinsaft, sirup, soyasaus og maisstivelse, og visp det sammen til en jevn saus. Når den koker opp vil den tykne en del. La den deretter putre på relativt lav varme til blomkålen er ferdig.
  • Skjær purre i tynne skiver. Dersom den er tykk (som den sannsynligvis er), er det greit å skjære den i to eller fire på langs først.
  • Vend ferdigstekt blomkål i sausen. Server med quinoa, dryss purre og sesamfrø på toppen.

Notes

For å få 2,5 dl klementinsaft trenger du 5-7 klementiner. Du kan også bruke appelsiner, da holder det nok med 2-3. Har du for lite kan du supplere med litt vann. 
Keyword klementinsaus
blomkålvinger i asiatisk klementinsaus

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating