restepannekaker

Gulrotsuppepannekaker

Tryll gårsdagens middag om til knallgode restepannekaker!

Jump to Recipe

Hvordan lage pannekaker av supperester?

Dette oppskriften kom i stand da jeg hadde en god porsjon til overs av denne gulrotsuppen med linser. De tørka røde linsene løste seg opp når suppen kokte, men når den ble kjøpt ned igjen gjorde de at den tyknet. Den tykke røren minnet meg om røren til amerikanske pannekaker. Da jeg merket dette, tok det meg ikke lang tid før jeg var i gang med noe nytt.

Jeg elsker pannekaker, og med de indiske krydderne i gulrotsuppa tenkte jeg umiddelbart på tykke indiske middagspannekaker. Siden suppen i varm konsistens er flytende, måtte jeg starte med å gjøre om på den. Først gjaldt det å gjøre den tykkere og hjelpe den med å binde seg sammen, deretter å spe den ut til den igjen hadde pannekakerøre-konsistens.

restepannekaker

Linser er faktisk ganske bra som bindemiddel, spesielt når det er tørka splittlinser som er blitt kokt i stykker. Jeg supplerte med 1 ss maisstivelse som “lim” (plan b var kikertmel, men det trengte jeg ikke bruke). I tillegg hadde jeg i 1 ts bakepulver – som både gjør at pannekakene eser opp under steking, men også hjelper dem å holde fasongen. Deretter jobbet jeg inn en del hvetemel, helt til røren var så tykk at jeg nesten ikke klarte å røre i den.

Så spedde jeg med havremelk, til jeg fikk den tyktflytende røren jeg ønsket meg. Lot røren svelle veldig kort (fordi jeg er utålmodig, og ville se om det virket). Stekte først en prøvepannekake, og siden den “virket”, stekte jeg opp resten av røren med en gang. Jeg laget dem ganske små, som sveler egentlig, og fikk cirka 10 stk. fra 4 dl gulrotsuppe. Sammen med mangochutney, koriander og vegansk yoghurt naturell ble det en kjempegod lunsj til to porsjoner.

restepannekaker

Tips til restepannekaker

 • Dersom du har vanlig gulrotsuppe, uten linser, kan du ha i en boks hermetiske linser. Mos dem godt inn i suppen med en stavmikser før du lager pannekakerøren.
 • Bruker du en suppe som ikke er krydret, kan du ha i spisskummen, chili, hvitløk og ingefær i røren for samme effekt.
 • Havremelk kan helt fint erstattes av annen plantemelk, for eksempel kokosmelk eller soyamelk.
restepannekaker

Restepannekaker

Tryll gårsdagens gulrotsuppe om til indiske pannekaker med denne oppskriften.
Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 20 mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

 • 4 dl gulrotsuppe med linser se kommentarer under
 • 1,25 dl hvetemel mer dersom suppen er tyntflytende
 • 1 ss maisstivelse mer dersom suppen er tyntflytende
 • 1 ts bakepulver
 • 1 dl havremelk eller annen plantemelk
 • olje til steking
 • mangochutney, vegansk yoghurt naturelle og koriander til servering

Instructions
 

 • Visp sammen suppe, hvetemel, maisstivelse og bakepulver. Nå skal du ha en veldig tykk røre, som det virker som du ikke klarer å vispe mer mel inn i.
 • Ha i melken litt etter litt, visp den inn til du har en tyktflytende røre.
 • La røren svelle før steking, dersom du har tid.
 • Varm opp litt olje til medium til høy temperatur i en stekepanne. Stek pannekakene i 2-4 minutter på hver side, slik at de blir gjennomstekte.
 • Servér pannekakene nystekte, de smaker godt med mangochutney, vegansk yoghurt naturell og koriander.
Keyword pannekaker, restemat
restepannekaker

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ RESTEMAT. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. Genialt! laget det til middag av supperest og det ble veldig godt!

  1. Mari Hult

   Hipp hurra! Kjempegøy å høre 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating