vegansk gulrotsuppe med linser og ingefær

Gulrotsuppe med linser

En varm, smaksrik gulrotsuppe er noe av det beste jeg får om høsten og vinteren. Gulroten gir nemlig – som de fleste andre rotvekster – en fantastisk fylde i suppe, i tillegg til at den metter godt, og passer glimrende sammen med krydder.

vegansk gulrotsuppe

For å gjøre suppen ekstra mettende, og proteinrik, har jeg i noen tørre røde linser. De løser seg opp i vannet mens gulrotsuppen koker, og etter en runde med stavmikser eller blender så merker du knapt at de er der. Suppen blir bare litt tykkere.

For å sette smak på det hele, har jeg her valgt kombinasjonen hvitløk, ingefær og chili – som jeg elsker – i kombinasjon med løk, spisskummen og sennepsfrø. Ganske indisk smakspalett altså, noe jeg ikke akkurat stiller meg negativ til.

Variasjonsmuligheter

Kokosmelken kan erstattes av litt mer vann, eller en lett-variant for en mindre kremet suppe. Dropp chili, spisskummen og sennepsfrø for en mildere vri.

Linsene kan erstattes av kikerter som proteinkilde – men da ikke kokt i suppen. Stek dem heller med krydder til de er sprø, og server dem på toppen av gulrotsuppen. Her er en god oppskrift. 

Gulrotsuppe med linser

En varmende, krydret suppe som både metter og smaker godt.
Rett hovedrett
Kjøkken asiatisk
Tema suppe
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 25 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 396kcal

Ingredienser

  • 0,5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili eventuelt ekstra til pynt
  • 2 cm ingefær
  • 4 gulrøtter
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 dl tørka røde linser
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver
  • 1 dl kokosmelk eventuelt ekstra til pynt
  • salt
  • 4 stilker koriander

Framgangsmåte

  • Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Vask (eventuelt skrell) gulrøttene.
  • Ha olje i en gryte på medium til høy temperatur. Ha i løk, hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og sennepsfrø, og la det surre i 4-5 minutter.
  • Tilsett gulrøttene og linsene, og hell på vann med buljongpulver og la det koke opp.
  • Kok suppen til linsene går i oppløsning, det tar 10-15 minutter.
  • Hell på kokosmelk, kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt.
  • Servér suppen rykende varm, med koriander og eventuelt litt ekstra kokosmelk og chili på toppen.
gulrotsuppe

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *