vegansk gulrotsuppe med linser og ingefær

Gulrotsuppe med linser

En varm, smaksrik gulrotsuppe er noe av det beste jeg får om høsten og vinteren. Gulroten gir nemlig – som de fleste andre rotvekster – en fantastisk fylde i suppe, i tillegg til at den metter godt, og passer glimrende sammen med krydder.

vegansk gulrotsuppe

For å gjøre suppen ekstra mettende, og proteinrik, har jeg i noen tørre røde linser. De løser seg opp i vannet mens gulrotsuppen koker, og etter en runde med stavmikser eller blender så merker du knapt at de er der. Suppen blir bare litt tykkere.

For å sette smak på det hele, har jeg her valgt kombinasjonen hvitløk, ingefær og chili – som jeg elsker – i kombinasjon med løk, spisskummen og sennepsfrø. Ganske indisk smakspalett altså, noe jeg ikke akkurat stiller meg negativ til.

Variasjonsmuligheter

Kokosmelken kan erstattes av litt mer vann, eller en lett-variant for en mindre kremet suppe. Dropp chili, spisskummen og sennepsfrø for en mildere vri.

Linsene kan erstattes av kikerter som proteinkilde – men da ikke kokt i suppen. Stek dem heller med krydder til de er sprø, og server dem på toppen av gulrotsuppen. Her er en god oppskrift. 

vegansk gulrotsuppe med linser og ingefær

Gulrotsuppe med linser

En varmende, krydret suppe som både metter og smaker godt.
Prep Time 5 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine asiatisk
Servings 2 porsjoner
Calories 396 kcal

Ingredients
  

  • 0,5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili eventuelt ekstra til pynt
  • 2 cm ingefær
  • 4 gulrøtter
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 dl tørka røde linser
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning/-pulver
  • 1 dl kokosmelk eventuelt ekstra til pynt
  • salt
  • 4 stilker koriander

Instructions
 

  • Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Vask (eventuelt skrell) gulrøttene.
  • Ha olje i en gryte på medium til høy temperatur. Ha i løk, hvitløk, chili, ingefær, spisskummen og sennepsfrø, og la det surre i 4-5 minutter.
  • Tilsett gulrøttene og linsene, og hell på vann med buljongpulver og la det koke opp.
  • Kok suppen til linsene går i oppløsning, det tar 10-15 minutter.
  • Hell på kokosmelk, kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg). Smak til med salt.
  • Servér suppen rykende varm, med koriander og eventuelt litt ekstra kokosmelk og chili på toppen.
Keyword suppe
gulrotsuppe

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating