

Indiske restepoteter med kikerter
Nydelig pannerett med poteter, kikerter, hvitløk, chili, ingefær og masse godt krydder. SOM jeg elsker restemat!
Jump to Recipe
Restemat altså! Å ha middagsrester i kjøleskapet er alltid gøy, da er det jo superlett å lage noe nytt (og kanskje enda bedre?) den neste dagen. Eller den neste etter der igjen.
Som et eksempel: i julen har det en tendens til å bli mye kokte poteter som middagstilbehør, og jeg er alltid livredd for å koke for få… Det vil si at det rett som det er ligger potetrester i kjøleskapet mitt. Og potetrester? Et helt supert utgangspunkt for å raskt smelle sammen noe godt når jeg har lyst på det.

Her har jeg brukt mandelpoteter som er kokt akkurat et sekund for lenge, slik at de fleste har ramlet litt fra hverandre. Etter to døgn i kjøleskapet stivnet de litt til igjen, før de ble stekt med olje, løk, chili, hvitløk, ingefær og litt krydder. I tillegg hadde jeg i noen kikerter og litt kokosmelk. Raskt og godt!
Fun fact: for litt siden spurte jeg følgerne mine på Instagram om hvilket ord de forbinder meg med. En svarte “Har du RESTER av xxx? HELDIGE DEG! Da kan du jo lage…”. Det tar jeg som litt av et kompliment.
Serveringstips
Retten kan serveres som den er, eller med litt ris som på bildene. Koriander er godt på toppen synes jeg. Ellers så synes jeg at indisk mat ofte blir bedre desto mer du kjører på med ulike retter, så om du har tid og lyst kan jeg anbefale ulikt tilbehør. Hva med daal, mangochutney eller naan ved siden av?

Indiske restepoteter
Ingredients
- 1 boks/kartong kikerter eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker
- 1 hvitløksfedd
- 1/4 løk
- 1 cm ingefær
- 0,5 rød chili
- 400 g kokte poteter eller rå poteter som du koker på forhånd
- 2 ss olje til steking
- 1 ts spisskummen
- 1 ts sennepsfrø
- 1 ts gurkemeie
- 10 karriblader eventuelt 1 ts karripulver
- 1 dl kokosmelk
- salt
- 4 stilker koriander
- eventuelt ris til servering
Instructions
- Sil laken av kikertene og skyll dem i litt vann. Dersom du bruker tørka kikerter må de bløtlegges i minst 8 timer, for deretter å kokes møre før bruk.
- Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili.
- Dersom du har hele poteter er det greit å skjære dem i litt store terninger før steking.
- Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i hvitløk, løk, ingefær, chili, spisskummen, sennepsfrø og gurkemeie, og stek det i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt av blandingen før du har i resten.
- Ha deretter i poteter, kikerter og karriblader, og vend blandingen godt sammen mens det steker. Ha gjerne i litt mer olje om det blir tørt. Etter 5-6 minutter bør alt være skikkelig gjennomvarmt.
- Hell i kokosmelk, rør den inn, og smak til med salt.
- Finhakk koriander og ha på toppen. Servér gryta med en gang, veldig gjerne sammen med ris.
Notes

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ RESTEMAT.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: