

Favorittsnopet til jul
Her får du mine beste tips til å bytte ut ingredienser i julesnopoppskrifter for å gjøre resultatet vegansk, samt alle mine favorittoppskrifter på vegansk julesnop.
Ingrediensene til tradisjonelt julesnop er ofte veldig enkle å tilpasse for oss som ikke vil ha egg, melk og gelatin i kosten. Her er noen triks:
1. Sjokolade: det finnes enormt mye mørk sjokolade uten meieriprodukter. Ser du i allergihyllen i butikken er de ofte merket vegan, men det finnes vanligvis gode alternativene sammen med bakevarene også. For eksempel er Odense og Coop sine to mørkeste bakesjokolader veganske, og det finnes virkelig mye mer i alle prisklasser.
2. Marsipan: inneholder tradisjonelt sett egg og nøtter. Heldigvis er egg dyrt, og mange billigprodusenter lager “uekte” marsipan uten nettopp egg. Kjekt for oss! Sjekk innholdsfortegnelsen på pakkene som ikke er merket “ekte marsipan”, og stort sett vil du finne vegansk marsipan.
3. Kakaopulver: bakekakaopulver er omtrent alltid vegansk – bare pass på at du ikke bruker drikkekakao-variantene. De har ofte melk i.
4. Smør – skal det brukes i fast form er det lettest å erstatte med vegansk margarin. Skal det smeltes er kokosfett en god erstatter, det er også ofte mulig å bytte det ut med olje. Til alt som er søtt anbefaler jeg vanlig rapsolje.
5. Melk og fløte: her finnes det en rekke forskjellige erstatninger, både melk, matlagningsfløte og vispet fløte. Her kan du velge etter smak. Jeg foretrekker soya- og kokosmelk når jeg trenger melk som skal varmebehandles, og soyafløte eller kokosmelk dersom fløte skal varmebehandles. Til visping fungerer både fløte av soya, havre og ris.
6. Gelatin: kan fint erstattes av agarpulver eller agarflak.
7. Allergier: siden vegansk også ofte passer allergikere, kan det nevnes at nøtter ofte kan erstattes med tørket frukt.
Og så… snopet! Klikk på tittelen eller bildet for å komme inn på oppskriften.
Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord.

Herlig juleknekk med frø, kjerner og nøtter.

Oppskriften er fra Anette Borge sin fantastiske bok Sunn sjokolade, og jeg har fått lov til å dele den.

To ingredienser – og kjempegodt resultat! Disse lager jeg jul etter jul etter jul…

Peanøttkuler med salt sjokolade
Disse konfektkulene er lette å lage, og smaken er herlig balansert mellom søtt og salt. De er supre å servere på slutten av et måltid, gjerne med en kopp kaffe eller te til.

En idiotsikker guide til hvordan du lager perfekte brente mandler.

Cornflakeskonfekt (videooppskrift)
Nydelig hjemmelaget konfekt med bare fem ingredienser.

Vegansk karamell er kjempegodt, og du lager det selv på en liten time. Til denne oppskriften trenger du et sukkertermometer, som de selger i godt utstyrte kjøkkenbutikker.


En herlig hybrid av Bounty og kokosboller.
Sjokolade- og peanøttfudge (videooppskrift)
Kjempegod konfekt med (nesten) bare to ingredienser.

Så lett at det nesten er juks, med Ritz-kjeks, sjokolade og peanøtter.

Litt sunnere snop med dadler, peanøtter og sjokolade. Kjempegodt både til jul og resten av året.

Nydelig og lettlaget konfekt med marsmallows, popcorn og peanøtter. Blant annet.

Enkel og kjempegod julekonfekt med bare fire ingredienser.

Disse små kulene smaker nydelig, og lages kun av dadler, valnøtter og kokos – tre ingredienser som skriker jul!

Dette er et kunstverk av en julekonfekt! Disse er lette å lage, men de ser skikkelig imponerende ut. Pakk dem gjerne inn og gi i gave til en venn.

Lettvint julesnop som både voksne og barn elsker.
