Vegansk ukemeny: uke 51, 2020

Ukens meny byr på mye kjapp og rimelig mat, men på søndag slår vi til med en skikkelig julemiddag som krever litt mer innsats. 

Mandag: kjemperaske nudler

Perfekt middag for deg som har det ekstra travelt nå før jul. For å gjøre det enda enklere for deg: i denne retten kan du ha i nesten allslags av grønnsaker. Brokkoli, gulrot og grønnkål er noen av mine favoritter. Sopp og chili gjør seg også veldig godt med nudler.

Tirsdag: tofu i peanøttsaus

Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter. Perfekt comfort food?

Onsdag: marokkansk stekt ris

I denne oppskriften bruker jeg masse av råvarene jeg liker godt å ha i marokkansk mat. Krydder, dadler, urter, nøtter, kikerter, ingefær … Grønnsakene som brukes kan gjerne byttes ut med dine favoritter – eventuelt de halve og kvarte grønnsakene som ligger nederst i skuffen.

Torsdag: daal fra Sri Lanka

I Sri Lanka lager de den populære linsegryta med kokosmelk og curryblader, slik at det blir kremet og med litt annerledes smak enn den indiske varianten vi er så glade i. Prøv gjerne selv!

Fredag: taco med quinoa og søtpotet

Disse tacoene består av et proteintett lag nederst – bønner og quinoa i kombinasjon. Deretter har vi på nydelig sprøbakt søtpotet med masse gode meksikanske krydder, før vi topper det hele med en slags enkel guacamole.

Lørdag: blomfish&chips

En vegansk variant av fish&chips, med panert blomkål, pommes fries, ertepuré og sitronbåter.

vegansk fish n chips med blomkål

Søndag: julestek uten nøtter

Denne julesteken er full av gode julesmaker, fra blant annet pastinakk, sellerirot, salvie og grønnkål. Den smaker fabelaktig med alt av vanlig julemiddagtilbehør, og den tåler et par dager i både frys og kjøleskap.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *