Vegansk karamellpudding

Nydelig tradisjonsdessert helt uten egg og fløte.

Karamellpudding er en skikkelig luksusdessert, og helt super både til jul og etter søndagsmiddagen.

I denne varianten bruker vi en kombinasjon av agarpulver og maisstivelse for å få den stiv, mens kokosmelk, sukker, sirup og vanilje gir den gode, fyldige smaken.

Agarpulver får du kjøpt på internett, og de har det ofte i økologiske butikker, helsekostbutikker og internasjonale matvarebutikker. Du kan også bruke agarflak, men da må du ha i 1 ss istedenfor 1 ts.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 20 minutter + avkjøling

Ingredienser til 4 porsjoner: 

  • 1 dl sukker
  • 1 ss vann
  • 1 ts agarpulver
  • 5 dl kokosmelk, søtet soyamelk eller en kombinasjon av de to
  • 4 ss sirup
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)

Framgangsmåte: 

Finn fram en liten brødform eller fire porsjonsformer. 

Smelt sukker og vann i en gryte på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge. Hell over i formen(e). Nå vil det stivne, men det er ikke så farlig – når karamellpuddingen helles over vil det smelte igjen. 

Rør agarpulveret ut i kokosmelken, og la det stå i noen minutter før du fortsetter. Hell deretter det hele over i en gryte, tilsett sirup, maisstivelse og vanilje. Varm blandingen opp mens du visper. Når det begynner å koke skrur du temperaturen litt ned, og lar det småkoke i to minutter. Ha av varmen, og hell over i formen(e). Avkjøl i 3-4 timer, eventuelt over natten. 

Ved servering bruker du en kniv til å skjære langs kantene, før du hvelver karamellpuddingen over på serveringsfat. 

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DESSERTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *