

Vegansk karamellpudding
Nydelig tradisjonsdessert helt uten egg og fløte.
Karamellpudding er en skikkelig luksusdessert, og helt super både til jul og etter søndagsmiddagen.
I denne varianten bruker vi en kombinasjon av agarpulver og maisstivelse for å få den stiv, mens kokosmelk, sukker, sirup og vanilje gir den gode, fyldige smaken.
Agarpulver får du kjøpt på internett, og de har det ofte i økologiske butikker, helsekostbutikker og internasjonale matvarebutikker. Du kan også bruke agarflak, men da må du ha i 1 ss istedenfor 1 ts.
Antall: 4 porsjoner
Tid: 20 minutter + avkjøling
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 dl sukker
- 1 ss vann
- 1 ts agarpulver
- 5 dl kokosmelk, søtet soyamelk eller en kombinasjon av de to
- 4 ss sirup
- 2 ss maisstivelse
- 2 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)
Framgangsmåte:
Finn fram en liten brødform eller fire porsjonsformer.
Smelt sukker og vann i en gryte på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en brun farge. Hell over i formen(e). Nå vil det stivne, men det er ikke så farlig – når karamellpuddingen helles over vil det smelte igjen.
Rør agarpulveret ut i kokosmelken, og la det stå i noen minutter før du fortsetter. Hell deretter det hele over i en gryte, tilsett sirup, maisstivelse og vanilje. Varm blandingen opp mens du visper. Når det begynner å koke skrur du temperaturen litt ned, og lar det småkoke i to minutter. Ha av varmen, og hell over i formen(e). Avkjøl i 3-4 timer, eventuelt over natten.
Ved servering bruker du en kniv til å skjære langs kantene, før du hvelver karamellpuddingen over på serveringsfat.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE DESSERTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: