Sopp- og snittebønnestuing

Dette er kanskje så “søndagsmiddag i gamle dager” som det kan bli – og i dette tilfelle er det en veldig bra ting. Vi lager en nydelig stuing basert på sopp og løk, tenk en tykk soppsaus egentlig, og i den har vi i snittebønner som bare såvidt er blitt kokt. Passer godt til det meste – men spesielt om du lager noe skikkelig fjongt som for eksempel nøttestek.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 400 g snittebønner (eller andre grønne bønner)
  • 200 g assortert sopp
  • 0,5 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 ss rapsolje
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 2 dl vann med usøtet soyamelk eller mandelmelk
  • salt og pepper

Framgangsmåte:

Skyll snittebønnene, skjær av de harde endene, og snitt dem deretter i litt lange skiver på tvers. Bruker du vanlige grønne aspargesbønner kan du dele dem i to på midten.

Kok opp godt med vann og 1 ts salt i en gryte. Ha i snittebønnene, kok dem i 4-5 minutter, sil av vannet og skyll bønnene i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Skjær sopp i små terninger, finhakk løk og hvitløk. Varm opp 2 ss olje til høy temperatur i en gryte. Ha i soppterningene og fres til de begynner å bli gylne. Skru varmen ned til medium, og ha i løk, hvitløk og 2 ss til med olje. Stek til løken blir myk. Ha deretter i mel, og rør godt sammen. Spe med vann med buljongpulver, og deretter med soyamelk, og rør slik at melet ikke klumper seg. Smak til med salt og pepper, og la det putre på lav varme. Det skal tykne en del.

Vend inn bønnene og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK MIDDAGSTILBEHØR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *