Potetstappe med masse hvitløk

Potetstappe er kanskje min favoritt blant potetrettene, og det sier ikke rent lite! Jeg elsker jo poteter, og kunne ha spist det til alle måltider. Pommes frites, fløtegratinerte, bakt i ovn, stekt i panne, stekt som rösti… Mulighetene er mange, og smaken blir jo god uansett.

Her i Norge dyrker vi masse gode poteter, og jeg foretrekker å bruke dem framfor de utenlandske som gjerne kommer i en litt fjongere innpakning. Akkurat som om de smaker litt bedre om de enda har jord på seg når de kommer inn på kjøkkenet.

Til å sette smak på potetstappen bruker jeg her en kombinasjon av ovnsbakt hvitløk (mye rundere i smaken enn vanlig), og gressløk. Mens jeg først er i gang med å ovnsbake hvitløk, pleier jeg å ha i litt flere. Ha innmaten ut av feddene etter baking. Disse kan f.eks. brukes i aioli, eller du kan legge dem i olje. Du kan også mose dem, og oppbevare dem i lukket glass i kjøleskapet – og ta fram når du har lyst på hvitløkssmak i en rett.

Antall: 6 porsjoner
Tid: 50 minutter

Ingredienser:

  • 1 hel hvitløk
  • 2 kg poteter
  • salt og pepper
  • 5-6-7 ss vegansk margarin
  • gressløk

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær toppen av hvitløken (slik at du kan se feddene), gni den inn med olivenolje, pakk inn i aluminiumsfolie og bak i 40 minutter, eller til potetene er ferdigkokte.

Kok opp godt med vann i en stor gryte. Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre. Sil av vannet. Når hvitløken er ferdig i ovnen, presser du ut feddene og har dem oppi med potetene. Mos godt med en gaffel eller potetmoser. Tilsett salt og pepper, og smak til med vegansk margarin. Finhakk gressløk og ha over ved servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ GODT TILBEHØR LAGET AV POTETER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *