Let the jul begin!

Du skal ikke spørre om hva julen kan gjøre for deg, men hva du kan gjøre for julen.

– Fredrik Stendahl

Jeg elsker jul! Har alltid gjort det, fra barndom til voksendom (?), inkludert de årene der jeg helst ville gå i superman t-skjorte på juleselskap. Alltid elsket julen. Flere ganger har den testet meg, blant annet har jeg blitt utstyrt med venner som helst vil la den forbigås i stillhet, men det stopper ikke meg. Da han ene dro på surfetur til Costa Rica et år, fikk jeg laget verdens minste julegaver i form at selvdesigna gitar-plekter, som han ikke klarte å si at han ikke hadde plass til i ryggsekken.

En annen kamerat, som ikke pynter til jul selv, fikk et år en gavekalender i form av et lite juletre med 24 gaver. Uten at han tenkte nevneverdig over det, pakket han opp det meste et moderne hjem trenger av julepynt den desemberen.

Venninna som synes at ribbe og pinnekjøtt er verdens ekleste mat var ganske lett å overbevise egentlig. På den årlige julemiddagen jeg inviterer vennegjengen på står det alltid nøttestek på menyen. 

Alle er ikke like glade i jul, men det betyr ikke at vi ikke skal prøve å gjøre desember fin for dem også.

Tror omgangskretsen din at det bare er å stille opp til julaften og forvente julestemning, julemagi og Lego Death Star, har du litt av en jobb foran deg. Men ingenting er umulig. 

Hemmeligheten med å lage en god jul ligger nemlig ikke i denne ene, store kvelden. Som en symfoni må du bygge den opp forsiktig over tid. Jeg pleier å begynne snikjulifiseringen midtveis i november, og så øker jeg på bare mer og mer fram til julaften. Etter det slipper jeg litt taket, og lar folk selv finne fram til at det burde være fire år i romjul.

“Juleboller”, til venninna som misliker jul men elsker boller.

Jeg kan ikke love at alle skal bli like glad i jul som meg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe dere med å få fram julestemningen i år også. Men egeninnsats må beregnes altså.

I løpet av desember skal jeg dele mange av mine aller beste tips. Oppskrifter, menyer og samleinnlegg kommer her på bloggen, og på Instagram vil det i tillegg til mat dukke opp små tips om musikk, pynting og andre ting som hjelper for å få en fin advents- og juletid.

Let the jul begin!

Alle foto: Tord Paulsen

Bloggen blir full av oppskrifter på deilig julemat framover.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *