4. januar skjer det

Den nye boka kommer ut på en dag som er viktig for meg. På en kanskje overraskende måte.

Hvis vi spoler tilbake til dagene før nyttårsaften i 1999, hamstret folk fyrverkeri, stjerneskudd og champagne for å feire det nye årtusenet. Jeg for min del, hamstret også, men ikke for nyttårsaften sin skyld. Jeg hamstret fordi 4. januar 2000 ble Michael Stipe, vokalisten i R.E.M. og mitt største idol, 40 år gammel. Det måtte jo feires.

Jeg var snart ferdig på videregående, og Stipe hadde laget tekster som fikk meg til å forstå hele den merkelige tiden som ungdomsskolen og videregående faktisk representerte. Og å feire bursdagen til en rockestjerne du aldri har møtt, og som bor på andre siden av Atlanterhavet?

Den mest logiske tingen i verden.

De neste årene brukte jeg alt overskuddet fra deltidsjobben på å reise rundt på konserter. Ofte sammen med min galne venninne Kristine (som dere skal få bli bedre kjent med i den nye boka), men også med andre venner og studiekamerater. Jeg dro til og med for å se dem alene da de hadde en småhemmelig konsert i Oslo et år. På veien dit fikk jeg møtt både Atle Antonsen, Johan Golden og Marion Ravn (som hadde drikkebonger), og det var et aldri så lite eventyr, dét også.

Til venstre kan du skimte en starstruck Mari i rød caps, til høyre er noen av mine herlige minner fra engangskameratiden.

I 2005 kom R.E.M. til hjembyen min Stavanger. Jeg stod sammen med venninnene mine på 1. rad hele konserten, og fikk med meg en liten suvenir fra bandet hjem. I pressen var det mye snakk om hvor bandet var når de ikke var på scenen, og det kom fram at de i alle fall hadde spist på Kult.kafeen (som ikke fins lenger, til tross for det spenstige navnet). Grunnen til at de hadde gått der, var i følge avisa at vokalisten, Michael Stipe, var vegetarianer, og de var et av de få stedene i Stavanger den tiden som hadde vegetarmat.

Et frø var sådd hos meg.

Og på bursdagen til Michael Stipe, 4. januar 2021, kommer min tredje kokebok ut. Det synes jeg er enormt fint.

Forhåndssalget åpner 4. desember. Ønsker du å gi boka i julegave, blir det mulighet til å laste ned et gavekort du kan printe ut og legge under treet. Boka handler om hvordan du kan spise knallgod billig mat, og generelt spare penger på matlaging, og er skrevet sammen med økonom Kjersti Grønseth. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *