Chiligryte med hazelnut nougat

Reklame for Barebells

Jeg har inngått et samarbeid med Barebells, der jeg utvikler oppskrifter med deres veganske proteinbars som ingrediens! Jeg har lest meg opp en del på dette, og alt jeg har funnet er bruk i søtsaker. Litt som den herlige oppskriften på nice cream jeg la ut sist gang.

Men hvorfor ikke middagsretter? Kaaaanskje det er fordi middagsretter vanligvis er ganske proteintunge av seg selv, og kanskje er det fordi søtt og kakao ikke er så veldig tradisjonelt i salte retter. Ikke i hele verden, i alle fall. Men i Mexico – der har de lange tradisjoner med å ha kakao i grytene sine. Veldig lurt, veldig godt. Og da går det selvfølgelig an med en proteinbar også – spesielt Barebells Hazelnut Nougat som inneholder en god del kakao. Resultatet blir en varmende chili, med dyp og god smak.

I denne oppskriften kan du fint variere med andre typer grønnsaker, for eksempel er poteter, squash, gulrøtter og sopp veldig godt i chili.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

 • 2 dl tørka sorte bønner
 • 1 Barebells Hazelnut Nougat
 • 1 hvitløksfedd
 • 1 rød chili
 • 1 sjalottløk
 • 1 rød paprika
 • 1 ss olje til steking
 • 1 ts spisskummen
 • 0,5 dl røkt paprikapulver
 • 1 ts malt koriander
 • 4 dl vann
 • 1 grønnsaksbuljongterning
 • 4 dl knuste tomater
 • 2 dl ris
 • noen stilker koriander
 • eventuelt litt salt og pepper
 • eventuelt tilbehør som hvetetortillaer, tortillachips, mais, avokado og vegansk rømme

Framgangsmåte: 

Bløtlegg bønnene i godt med vann, helst et par timer før bruk. I alle fall en halvtime. 

Skjær proteinbaren i to på langs, og skjær hver av de to bitene i mindre biter. Jo små jo bedre, egentlig. Finhakk hvitløk og chili, grovhakk sjalottløk og skjær paprika i små terninger. 

Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i hvitløk, chili, sjalottløk, paprika, spisskummen, røkt paprikapulver og malt koriander, og la det surre i noen minutter. Her skal det begynne å lukte godt. Hell deretter på 1 dl vann, og rør inn bitene fra proteinbaren. Disse skal begynne å smelte (eller smelte helt om du er tålmodig) før du har i resten. 

Hell deretter på resten av vannet og tomatene, og ha i buljongterningen. La gryta koke opp, ha på lokk, og la den småkoke i 15-30 minutter (tiden kommer litt an på hvor godt bløtlagte bønnene ble). Kok ris og grovhakk koriander. 

Smak eventuelt til chiligryten med salt og pepper før bruk, og når alt er klart serverer du den med ris og koriander. 

Tips: Du kan bytte ut de tørka bønnene med hermetiske. Bruk i så fall 1 boks/kartong på cirka 4 dl, sil av laken før bruk. Da dropper du bløtleggingen, og i tillegg kan du redusere mengden vann til 2 dl. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BAREBELLS. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *