Nudler og brokkoli i kremet tahinisaus

Lynrask middag med masse god smak. 

Jeg er vanvittig glad i brokkoli, og synes det er helt supert å spise den litt kokt sammen med nudler. Samtidig forstår jeg at dette ikke er favorittgrønnsaken til mange, så denne retten er kanskje for oss litt spesielt interesserte.

Heldigvis kan den varieres:

  • brokkolien blir ekstra god om du steker den i litt olje på høy varme, istedenfor å koke den
  • du kan bytte den ut stekt squash eller stekt sopp om det frister mer
  • du kan også erstatte den av tynne, tynne strimler rå gulrot og rå squash, som du rører inn i nudlene sammen med sausen

Antall: 2 porsjoner
Tid: 20 minutter

Ingredienser: 

  • 1 brokkoli
  • 1 vårløk
  • 150 g nudler (hvete eller bokhvete er gode her synes jeg)
  • 2 ss tahini
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts riseddik eller annen lys eddik
  • 1 ts lønnesirup
  • 1 ts chilisaus
  • 2 ss seamfrø

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte.

Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken og skjær den i små terninger. Skjær vårløk i tynne ringer. 

Nudlene og brokkolibitene skal kokes sammen. Koketid på nudler varierer veldig, så her er det best om du ser på pakken. Brokkolien skal koke i 3-4 minutter. Prøv å tilpass slik at det blir ferdigkokt samtidig.

Rør sammen tahini, soyasaus, sesamolje, eddik, lønnesirup og chilisaus. 

Sil vannet av nudlene og brokkolibitene. Hell sausen over i gryten med dem, vend alt sammen, og servér med en gang. Topp med vårløk og sesamfrø. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED NUDLER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *