

Gresskarhummus
Herlig dip med gresskar, kikerter, tahini og hvitløk.
Gresskar er godt, hummus er godt, selvfølgelig er gresskarhummus godt! Denne varianten passer med falafel, i pitabrød, til kjeks, på pizza (!) og som dip med rå grønnsaker eller tortillachips til.
I lukket boks holder den seg en uke i kjøleskapet.

Antall: 1 stor skål
Tid: 10 minutter
Ingredienser:
- 4 dl kikerter (enten 1 boks hermetiske eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv)
- 2 dl gresskarpuré
- 2 ss kaldpresset raps- eller olivenolje
- 3 ss tahini
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 sitron
- 1 ts salt
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts paprikapulver
- eventuelt noen gresskarkjerner til å ha på toppen
Framgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til det er helt jevnt. Smak eventuelt til med litt mer hvitløk, sitron og/eller salt.
Servéres i skål eller på tallerken, topp gjerne med litt ekstra paprikapulver, gresskarkjerner og eventuelt litt ekstra olje.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Advert
Advert