Sylta gresskar

Sylte ditt eget gresskar – det blir perfekt til julematen (og julegavene). 

Norsk gresskar er ikke i sesong så veldig lenge på høsten, så da synes jeg det er viktig å hamstre litt, og å konservere, slik at jeg har de gode gresskarsmakene tilgjengelige hele vinteren.

Med gode oppskrifter og skikkelig steriliserte glass kan det nemlig holde seg skikkelig lenge, til glede for alle oss som er glade i gresskar.

Les om hvordan du steriliserer syltetøyglass på denne artikkelen hos Trines matblogg.

Denne oppskriften på sylta gresskar er ganske rett fram å lage. Den har i masse gode julekrydder, som får ligge i glassene med gresskaren fram til bruk. Resultatet blir knallgodt, rett og slett, og passer skikkelig godt på middagsbordet i julen.

Tid: 40 minutter

Ingredienser: 

  • sterile syltetøyglass til oppbevaring
  • ca 1 kg gresskar
  • 2,5 dl eddik
  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 ss nellikspirer
  • 1 ss hel allehånde
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis

Framgangsmåte: 

Skjær skallet av gresskaret, rens bort kjernene, skjær fruktkjøttet i terninger.

Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i nellik, allehånde, kanelstang og stjerneanis, kok i noen sekunder til, ha deretter i gresskarterningene. La det småkoke til terningene er helt møre.

Løft gresskaret ut av gryten med en hullsleiv eller noe tilsvarende, ha dem over på syltetøyglass. La laken koke videre i 5 minutter, slik at den kokes inn litt. Hell den deretter over på syltetøyglass med gresskaret. Sett på tett lokk, avkjøl i romtemperatur, oppbevar deretter i kjøleskap.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *