Gresskarcupcakes

Aldeles nydelige cupcakes med krydra bunn og mild kremostglasur. 

Jump to Recipe

Kombinasjonen gresskarpuré og gresskarkrydder i bakst er helt enormt god! Pureen fungerer på et vis som egg i kaker – den binder røren sammen og gjør resultatet saftig. Krydderet bidrar med masse god smak. Kollegene mine trodde først det var gulrotcupcakes jeg hadde med, men det tror jeg at kremostglasuren også har litt skyld for. Likevel – de er ikke så veldig ulike de to typene.

Dersom du synes det blir litt voldsomt å lage kremostglasur, kan du fint serveres disse med en vanlig melisglasur. Det viktigste er å ha noe mildt på toppen i kontrast til de godt krydra kakebunnene.

Gresskarcupcakes

Saftige og smaksrike veganske cupcakes med gresskar, masse godt krydder og en nydelig kremostglasur.
Rett bakst
Kjøkken amerikansk
Tema cupcakes
Forberedelser 30 minutes
Koke-/steketid 20 minutes
Totalt tidsbruk 50 minutes
Antall 12 stk.

Ingredienser

Cupcakes

  • 1 dl soyamelk
  • 1 ts eplesidereddik
  • 1 dl gresskarpuré se kommentarer under
  • 1 dl olje nøytral smak
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 2 ss gresskarkrydderblanding se kommentarer under
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl hvetemel

Kremostglasur

  • 100 g vegansk margarin
  • 200 g vegansk kremost
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts vanilje pulver eller ekstrakt
  • 5-6 dl melis

Framgangsmåte

Cupcakes

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

  • Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré, olje, sukker, bunt sukker, bakepulver, natron, krydderblanding og salt. Visp til du har en helt jevn blanding, ha deretter i mel, og visp det hele raskt og kraftig sammen. 

  • Fordel i formene, sett i ovnen og stek i 18-20 minutter. 

  • Avkjøl kakene helt før du begynner med pyntingen.

Kremostglasur

  • Kjør margarin, kremost, sitronsaft og vanilje helt jevn i en foodprocessor. Spe deretter med litt og litt melis, til du får en jevn glasur med smørbar konsistens. 

  • Fordel glasuren utover kakene. Sliter du med for flytende glasur, kan du ha i 1 ss smeltet kokosolje, og sette den i kjøleskapet før bruk. 

  • Et lite dryss gresskarkrydder på toppen setter prikken over i-en.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *