Bananbrød med gresskar

Supersaftig bakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter. 

Å bake uten egg er ikke noe stress, og en av de fabelaktige erstatningene du kan bruke er moste bananer og gresskarpuré. De hjelper til å holde baksten sammen, samtidig gjør de den ekstra saftig og god. Kombinert med litt bakepulver, blir det en kjempefin erstatning.

I denne oppskriften kombinerer jeg de to, og det blir helt perfekt. Bananbrødet er supersaftig, og det smaker utrolig godt. Som en bonus trenger vi ikke noe særlig søtning (1 dl lønnesirup på et helt bananbrød er ikke mye), da både gresskar og banan er naturlig søtt.

Server som dessert, til kaffen, til helgefrokost, eller når du bare har skikkelig lyst på noe godt.

Ingredienser: 

  • 1 dl valnøtter
  • 100 g melkefri sjokolade
  • 1 ss knuste linfrø
  • 3 ss vann
  • 3 godt modne bananer
  • 2 dl gresskarpuré
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss gresskarkrydder
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl hvetemel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en brødform med bakepapir. 

Grovhakk valnøtter og sjokolade. Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå et par minutter slik at det blir til en slags gelé. 

Ha bananer og gresskarpuré oppi med linfrøene, og mos alt sammen. Rør inn lønnesirup, vanilje, bakepulver, gresskarkrydder og salt. Ha deretter i hvetemel, og rør det raskt og kraftig sammen til en jevn røre. 

Vend inn valnøtter og sjokolade, og hell røren over i brødformen. Stek i ovnen i en time, la det deretter hvile i minst en halvtime før du skjærer i det. 

Oppbevares i lufttett brødpose i opp til tre dager. 

Tips: Her har jeg servert bananbrødet med lønnesirupsmør; 4 ss vegansk margarin røres sammen med 1 ss lønnesirup. Knallgodt!

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *