Gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry

Dette er en aldeles nydelig gryte med masse god smak. 

Har du ikke gresskar kan du bruke søtpotet, og har du ikke spinat kan du bruke grønnkål. Har du rester blir de en utmerket lunsj i morgen, eller du kan bruke dem i disse herlige lappene. 

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

  • 800 g gresskar
  • 100 g spinat
  • thaibasilikum hvis du får tak i (kan erstattes av vanlig basilikum)
  • 1 dl peanøtter
  • 2 dl ris
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss thailandsk grønn currypaste
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl kokoskrem/kokosfløte
  • 2 ss soyasaus
  • salt og pepper

Framgangsmåte: 

Skrell gresskar, fjern kjernene og skjær fruktkjøttet i terninger. Vask og grovhakk spinat. Grovhakk også basilikum og peanøtter.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Sett en gryte på medium til høy temperatur og ha i olje. Tilsett gresskar, og la det steke i noen minutter på hver side, slik at det begynner å få stekeskorpe.

Rør inn currypaste og brunt sukker, og la det surre i et minutt. Rør sammen peanøttsmør i vannet, og hell i, hell også kokoskremen og soyasausen. La det hele koke opp, og deretter småkoke til gresskarterningene er helt møre. Rør inn spinat og mesteparten av basilikumen de siste minuttene, og smak til med salt og pepper.

Server gryten på ris, topp med resten av basilikumen og peanøttene.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

1 Comment

  1. Elsker denne oppskriften:) lett og rask å lage, smaker fantastisk, metter utrolig godt og trenger bare kjöpe greesskar for har jo resten av ingrediensene hjemme. Like godt hver gang:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *