

Vegansk pumpkin spice latte
Høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær.
For meg er det lite som sier høst mer enn å sitte inne mens regnet trommer på taket, ha på litt fin musikk og kose meg med noe varmt å drikke. Pumpkin spice latte er en av mine gamle favoritter fra da jeg pleide å tilbringe høstferien i London. Det er rett og slett en latte som smaker gresskar, og gresskarkrydder. Forleggeren min sa at det var litt som noen hadde tatt et stort kakestykke, hatt det i en blender, og laget en kaffe av det.

I min variant bruker jeg hjemmelaget gresskarpuré og hjemmelaget krydderblanding. Krydderblandingen tar det to sekunder å røre sammen, mens gresskarpuréen krever litt mer tid. Har du ikke begynt å lage det selv ennå, vil jeg anbefale det på det sterkeste. Den passer utmerket i en hel haug med oppskrifter, og gjør at du kan strekke gresskarsmaken lenger enn de få månedene den er i sesong. Blir det litt for voldsomt, så kan du få kjøpt det i godt assorterte dagligvarebutikker, spesielt de med godt utvalg av amerikanske varer.
Antall: 2 kopper
Tid: 10 minutter
Ingredienser:
- 4 ss gresskarpuré
- 2 ss lønnesirup (eller brunt sukker)
- 2 ts gresskarkrydderblanding
- 3 dl plantemelk (jeg foretrekker soyamelk eller havremelk)
- 2 espresso
- eventuelt litt piska plantekrem
Framgangsmåte:
Har du en egen melkesteamer, kan du varme melken i denne, og helle den på i slutten av oppskriften. Her gjør vi det på den gammeldagse måten.
Rør sammen gresskarpuré, lønnesirup og krydderblanding i en gryte, og varm det opp til det begynner å frese. Hell på plantemelk, og varm det forsiktig opp til litt under kokepunktet. Visp godt slik at du får litt skum.
Ha espresso i to kopper, hell melken over. Topp eventuelt med litt piska plantekrem, og et ekstra dryss av krydderblandingen.
Nyt med en gang.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRESSKAR.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: